Η ιστορία μιας κωφάλαλης κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα | Video

10:06 11/9/2017 - Πηγή: iPop
Τον Χρυσό Λέοντα | Videoστο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κέρδισε ο Μεξικανός Guillermo del Toro, για την ταινία «The Shape of water».

Το 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με τον Guillermo del Toro να είναι ο μεγάλος νικητής για την καλύτερη ταινίας.

Το «Shape of water» είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ μιας κωφάλαλης και ενός περίεργου τέρατος, αντίδοτο εναντίον του «φόβου και του κυνισμού» σύμφωνα με τον σκηνοθέτη. Πρόκειται για μία δραματική

περιπέτεια φαντασίας, την οποία η παραγωγός Fox χαρακτηρίζει και προωθεί ως ένα «αλλόκοσμο παραμύθι».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Φεστιβάλ και δέχτηκε απ’ την πρώτη στιγμή πολύ θετικές κριτικές.

«Εάν παραμείνετε αυθεντικοί και πιστοί στα πιστεύω σας, σε όσα πραγματικά πιστεύετε, στην περίπτωσή μου στα τέρατα, θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε όλα όσα θέλετε», δήλωσε ο 52χρονος σκηνοθέτης μόλις παρέλαβε το βραβείο του.

Είμαι 52 ετών, ζυγίζω περισσότερα από 110 κιλά και έχω ήδη γυρίσει περισσότερες από 10 ταινίες…Αυτό δεν με εμπόδισε να κάνω κάτι διαφορετικό

Ο δημιουργός αφιέρωσε την ταινία του σε όλους «Μεξικανούς και Λατινοαμερικανούς σκηνοθέτες που ονειρεύονται να κάνουν κάτι με τη μορφή παραβολής, όμως στους οποίους λένε ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Είναι δυνατό».

Με το βραβείο του πρώτου έργου και με τον Αργυρό Λέοντας τιμήθηκε ο Γάλλος σκηνοθέτης Xavier Legrand για την ταινίας «Jusqu’à la garde», με θέμα τη βίας εναντίον των γυναικών.

Το βραβείο Volpi καλύτερου ηθοποιού απέσπασε ο Παλαιστίνιος Kamel el Basha για την ερμηνεία του στην «L’insulte».

Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού απέσπασε η Βρετανίδα Charlotte Rampling για το ρόλο της στην ταινία «Hannah».

Το άρθρο Η ιστορία μιας κωφάλαλης κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα | Video εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα