Εξασθενεί ο κυκλώνας Ίρμα μετά το φονικό πέρασμά του

07:58 11/9/2017 - Πηγή: iPop
Εξασθενεί ο κυκλώνας Ίρμα μετά τις καταστροφές που προκάλεσε, σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο των ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο κυκλώνας αναμένεται να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, σήμερα, Δευτέρα, κατευθυνόμενος στα βόρεια της πολιτείας Φλόριντα ή πάνω από τις νότιες περιοχές της Τζόρτζια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο κυκλώνας Ίρμα εξασθένησε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Τάμπα στην Φλόριντα,

έχοντας μέγιστη ταχύτητα ανέμων 140 χλμ./ωρα.

Ο κυκλώνας προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές.

Πολλές πόλεις της Φλόριντα έχουν μετατραπεί σε ερημωμένες περιοχές, καθώς εκκενώθηκαν κατοικίες, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια.

Πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι των παραθαλάσσιων πόλεων, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κύματα πάνω από 4 μέτρα.

Παράλληλα, πάνω από δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ οι αρμόδιες Αρχές ενημέρωσαν πως η επιχείρηση αποκατάστασης αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρες εβδομάδες.

Ο Donald Trump επικοινώνησε με τους κυβερνήτες πολιτειών, όπως της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια, της Νότιας Καρολίνα και του Τένεσι, όπως επίσης και με τις αρχές της Φλόριντα.

Σημειώνεται ότι η Φλόριντα κηρύχθηκε σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής απ’τον τυφώνα Ίρμα.

Photo: Joe Raedle/Getty Images

Το άρθρο Εξασθενεί ο κυκλώνας Ίρμα μετά το φονικό πέρασμά του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα