Η “διαδικασία” που πρέπει να περάσει κάθε άνδρας με το παιδί του

15:55 3/3/2020 - Πηγή: iPop

Οι σύγχρονες μητέρες αγχώνονται περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν κι αυτό βγάζει νόημα. Αν σκεφτείς πως μια μαμά πλέον εργάζεται, πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της, να έχει πάντα φαγητό στο σπίτι και το σπίτι πάντα να είναι πεντακάθαρο…. Και οι μπαμπάδες; Οι μπαμπάδες με τα παιδιά πρέπει να περάσουν τουλάχιστον ένα 24ωρο μαζί τους για να καταλάβουν ορισμένα πράγματα.

Χωρίς να θέλουμε να κατηγορήσουμε τους μπαμπάδες με τα παιδιά τους και να κρίνουμε το πόσο ασχολούνται μαζί τους ή όχι… υπάρχουν ορισμένοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο δύσκολο είναι να τα φέρεις όλα εις πέρας και με

επιτυχία.

Και γι’ αυτό θα πρέπει να περάσουν μια ολόκληρη μέρα ως… μαμάδες (τουλάχιστον μια μέρα). Και με αυτό δεν εννοούμε απλώς να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν το σπίτι. Αλλά να φροντίζουν και το παιδί. Σε 24ωρη βάση…

Πρέπει να μάθουν το πόσο εξαντλείται μια γυναίκα

Μια μαμά δύο παιδιών δημοσίευσε μερικά λόγια εκτίμησης που είχε γράψει ο σύζυγός της για εκείνη.

Ένα απόγευμα, όταν όλοι ήταν έτοιμοι για ύπνο, σκεφτόταν πώς μπορεί να χαλαρώσει. Μετά βέβαια, συνειδητοποίησε πως η γυναίκα του δεν είχε κοιμηθεί καλά για τρεις ημέρες. Ήταν εντελώς εξαντλημένη και άρρωστη γιατί είχε παραμελήσει τη δική της υγεία για την οικογένειά της. Και δεν παραπονέθηκε στιγμή.

Αντί να πάρει λίγο χρόνο για τον εαυτό του, επέλεξε να βοηθήσει τη γυναίκα του και να καθαρίσει το σπίτι. Και όπως εξομολογήθηκε κανείς δεν κουράζεται περισσότερο από ότι μια μαμά.

Photo: Unsplash/Picsea

Πώς ένας μπαμπάς επηρεάζει το παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πρέπει να μάθουν πως ορισμένες φορές θα νιώθεις ότι είναι οι χειρότεροι μπαμπάδες

Ένας χρήστης στο Reddit που είχε την απόλαυση να είναι μπαμπάς και να κάνει babysitting, μίλησε για την εμπειρία του. Όπως είπε μια μέρα θα είσαι τόσο πολύ εξαντλημένος και το παιδί θα κλαίει, και κανείς δεν θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να το σταματήσεις.

Εκείνη τη στιγμή θα νιώσεις ότι είσαι κακός πατέρας. Αυτή η σκέψη είναι φυσιολογική και θα φύγει… γιατί όλοι έχουμε στιγμές αδυναμίας. Το μωρό σου προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο και μπορεί να φοβάται: Αν νιώθεις πως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα και δεν μπορείς να το διαχειριστείς, βεβαιώσου ότι το παιδί είναι εντελώς ασφαλές,σταμάτα για ένα λεπτό και πάρε μια ανάσα. Πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου για να μπορείς να φροντίσεις και τους άλλους.

Τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμούνται

Οι μπαμπάδες στο Reddit έδωσαν διαφορετικές συμβουλές για το πώς να επιβιώσεις και να γίνεις καλύτερος πατέρας:

Μην ανησυχείς αν το παιδί σου δεν ανταποκρίνεται τις πρώτες εβδομάδες ή μήνες. Φυσιολογικά θέλει περισσότερο χρόνο για να συνδεθεί μαζί σου από ότι με τη μαμά.Αλλά θα συμβεί.Απόλαυσε τα ξενύχτια μαζί του… γιατί σύντομα θα εύχεσαι να σε καλεί να πας να το βοηθήσεις!Βγάλε πολλά videos και φωτογραφίες. Ποτέ δεν υπάρχουν αρκετές και ποτέ δεν θα μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω.Κάνε ερωτήσεις. Ό,τι ερωτήσεις θέλεις σχετικά με το παιδί, ενημερώσου!

Photo: unsplash/Caroline HernandezΠρέπει να βοηθούν τη γυναίκα τους με τα παιδιά και το σπίτι

Πρέπει να είστε ομάδα και να μη σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου,αλλά και τη σύζυγο σου.

Μπορεί να νιώθει αδύναμη, εξαντλημένη, απεγνωσμένη μετά από νύχτες που έχει να κοιμηθεί. Χρειάζεται τον ύπνο τόσο, όσο τον χρειάζεσαι κι εσύ.

Να είσαι δίπλα της και να αφήνεις τη μαμά να κάνει τα διαλείμματά της με το να βγάζεις εσύ το παιδί βόλτα. Κι αν εργάζεσαι, πρέπει να θυμάσαι πως εσύ τουλάχιστον απέχεις 8 ώρες από το σπίτι και τα κλάματα του μωρού. Εκείνη, όμως, όχι.

Διαβάστε επίσης:

Οι δυσκολίες μιας μαμάς με πολύ χιούμορ και μια δόση αλήθειας! | Photos

Το άρθρο Η “διαδικασία” που πρέπει να περάσει κάθε άνδρας με το παιδί του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα