Η Μπέτυ Λιβανού υμνεί τον έρωτα με τον δικό της μοναδικό τρόπο

18:56 14/2/2020 - Πηγή: iPop

Μπέτυ Λιβανού. Οι συστάσεις για αυτήν την πολύ ταλαντούχα ηθοποιό και πολύ όμορφη και γλυκιά γυναίκα, είναι περιττές. Η συνέντευξη της Μπέτυς Λιβανού για τον έρωτα, την καριέρα της, την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και τη σειρά «Έρωτας Μετά». 

Είναι μια γυναίκα που ακόμη κι αν δεν την γνωρίζεις προσωπικά σε γεμίζει με μια γλυκύτητα, σε ηρεμεί. Γιατί αυτή η ηρεμία της πηγάζει από μέσα. Της βγαίνει αβίαστα. Όπως αβίαστα έρχεται και φεύγει απ’ το θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση και νιώθουμε ότι είναι πάντα εκεί.

Φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα» και υποδύεται την Πηνελόπη Δέλτα ενώ παίζει και στην επιτυχημένη σειρά «Έρωτας Μετά», στον ρόλο της Αντιγόνης.

Διάβασε παρακάτω τη συνέντευξη της Μπέτυς Λιβανού στο iPop.gr

40 χρόνια παντρεμένη… Πώς νιώθετε; Ποιο είναι το μυστικό;Όλοι με ρωτάνε για μυστικά, λες και κρύβω διάφορα μυστικά τα οποία δεν τα ξέρει κανείς άλλος (γέλια). Δεν υπάρχουν μυστικά. Έτυχε. Ήταν μια σχέση που ξεκίνησε προσωρινά, θα έλεγα, αλλά κράτησε μια ζωή!Γιατί όλες οι σχέσεις στις μέρες μας – κυρίως οι ερωτικές – κρατάνε τόσο λίγο;Οι άνθρωποι στις μέρες μας, δεν ξέρουν τι θέλουν και είναι και ανυπόμονοι. Είναι όπως το Ίντερνετ και οι σχέσεις μας, όλα θέλουμε να γίνονται γρήγορα-γρήγορα. Οι σχέσεις θέλουν και λίγο δουλίτσα,δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για το τι μας συμβαίνει. Πρέπει να ασχολείσαι μαζί της, να κρατάς μια ωραία ατμόσφαιρα, να φτιάχνεις ευχάριστα και δημιουργικά πράγματα. Πλέον, με την πρώτη δυσκολία τώρα τα ζευγάρια ζορίζονται. Αλλά η ζωή έχει και ευκολίες και δυσκολίες και κυρίως έχει περισσότερες δυσκολίες. Το τι στάση κρατάμε πάνω σε αυτά τα πράγματα μας καθορίζει σαν ανθρώπους.Τα πρώτα σας βήματα τα θυμάστε και.. Πώς νιώθετε; Αναπολείτε εκείνα τα χρόνια;Δεν τα αναπολώ. Ήταν τα χρόνια μιας εποχής που ξεκίνησα, δεν θέλω ξανά τα ίδια πράγματα. Τα κάναμε αυτά, τώρα κάνουμε άλλα!Η αναγνωρισιμότητα ήρθε πολύ γρήγορα. Πώς το διαχειριστήκατε όλο αυτό;Ήταν λίγο δύσκολη η φάση της διασημότητας. Έγινε πολύ ξαφνικά και με βρήκε και απροετοίμαστη. Δεν ξέρω, νομίζω στην αρχή επάθα μια αγοραφοβία.Θεωρείτε ότι εκτός από το “άστρο” που σίγουρα έχετε και το φυσικό ταλέντο, η ομορφιά σας σας βοήθησε; Σας άνοιξε περισσότερες πόρτες; Βέβαια, βοήθησε. Ένα ωραίο πρόσωπο, ένας ωραίος άνθρωπος δημιουργεί μια ωραία εντύπωση. Τώρα το τι το κάνεις με αυτό και πώς το πας παραπέρα, είναι του καθενός δική του δουλειά.Πώς μεγαλώνει η Μπέτυ Λιβανού;Πολύ φυσικά. Δεν έχω κανένα άγχος γι’ αυτό που μου συμβαίνει. Δεν θέλω να είμαι κάτι άλλο από αυτό που είμαι, δεν θέλω να είμαι 20 χρονών. Θέλω να είμαι σε αυτήν την ηλικία και να μπορώ να τα βιώνω τα πράγματα όπως έρχονται.Μας είστε τόσο αγαπητή , έχουμε ένα περίεργο δέσιμο μαζί σας. Κάθε φορά που σας βλέπουμε – ακόμη κι αν έχει περάσει καιρός – είναι σαν να ήσασταν πάντα εκεί. Ποια τα μηνύματα που λαμβάνετε σήμερα από τον κόσμο;Αυτό ακριβώς. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί μετά από μεγάλα διαλείμματα που κάνω στη δουλειά μου, όταν επιστρέφω είναι σαν να μην έχω λείψει καθόλου. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, το θεωρώ μεγάλη τύχη.

Μιλήστε μας λίγο για τον ρόλο σας ως Πηνελόπη Δέλτα.Η Πηνελόπη Δέλτα είναι μια προσωπικότητα που τη γνωρίζουμε κυρίως από τα βιβλία της και λιγότερο για την ερωτική της σχέση με τον Ίωνα Δραγούμη. Αυτό το κομμάτι είναι πολύ συναρπαστικό, γιατί ήταν ένας έρωτας θυελλώδης που καθόρισε τη ζωή της. Τόλμησε σε εκείνες τις εποχές κι ενώ προερχόταν από μια αυστηρή οικογένεια, να κάνει την επανάστασή της και να διεκδικήσει το δικαίωμα της γυναίκας στον έρωτα. Θα έλεγα ότι έβαλε ένα λιθαράκι στην απελευθέρωση της γυναίκας, στο δικαίωμα της γυναίκας στον έρωτα!Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Τάσο Νούσια αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης;Έχουμε μια εξαιρετική σχέση, όπως και με τον σκηνοθέτη και με όλα τα παιδιά της παράστασης. Ο σκηνοθέτης, Κώστας Γάκης, είναι νέος και με κατέπληξε που μέσα από τραγούδια, παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς βγήκε μια παράσταση που αγγίζει τον κόσμο και τον συγκινεί. Εντυπωσιάστηκα πολύ. Ο Τάσος Νούσιας είναι ένας γοητευτικότατος Ίωνας Δραγούμης και όλα τα παιδιά δημιουργούν ένα σύνολο που αρέσει πολύ στον κόσμο και αυτό έχει σημασία.

Ποια είναι τα συναισθήματα που αφήνει η παράσταση στο κοινό;Συγκίνηση. Μεγάλη συγκίνηση. Το κείμενο είναι πολύ ωραίο, όπως και η θεατρική διασκευή που έχει κάνει η Ανθή Φουντά απ’το βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, ένα εξαιρετκό βιβλίο που έχει πάρει τρία βιβλία κοινού που για μένα είναι και το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι η συγκίνηση και οι φράσεις που μένουν στο κεφάλι των θεατών φεύγοντας, είναι μοναδικά.Ας πάμε λιγάκι στη σειρά “Έρωτας μετά” όπου υποδύεστε την Αντιγόνη. Πώς θα ψυχογραφουσατε τον ρόλο της Αντιγόνης; Βρίσκετε κοινά στοιχεία με αυτήν την γυναίκα; Όχι, δεν έχω κοινά στοιχεία με αυτή τη γυναίκα. Είναι μια γυναίκα ενοχλητική γιατί θέλει να χώνει τη μύτη της παντού. Βέβαια, όπως όλοι οι άνθρωποι, δεν είναι ένα μονοδιάστατο πράγμα αλλά έχει δύο όψεις: H μια είναι ότι είναι ένας άνθρωπος ενοχλητικός που λέει την αλήθεια αλλά από την άλλη είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησία.Κάντε μας ένα μικρό spoiler για το Έρωτας Μετά.Επειδή τα επεισόδια μας έρχονται λίγα-λίγα, δεν έχουν μεγάλη απόσταση από αυτό που βλέπετε κι εσείς. Επομένως δεν ξέρουμε και μεγάλες εξελίξεις. Η Αντιγόνη έχει κάνει μια απόπειρα αυτοκτονίας κυρίως γιατί την ακυρώνει ο γιος της. Ο μόνος άνθρωπος που αγαπά πραγματικά -εκτός από τα εγγόνια της- είναι ο γιος της. Τώρα έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις τους γιατί εκείνος έχει μάθει πράγματα που τα ομολόγησε η ίδια νομίζοντας πως δεν ακούει ενώ άκουγε. Κι αυτό δεν το αντέχει η Αντιγόνη, έχει κι αυτή τις ευαισθησίες της.Ποιος ρόλος στην καριέρα σας είναι αυτός που θεωρείτε πως σας έχει στιγματίσει περισσότερο; Και ποιος είναι ο αγαπημένος σας ρόλος;Δεν υπάρχει μόνο ένας ρόλος που έχω αγαπήσει τους, έχω αγαπήσει όλους τους ρόλους! Πολύ πετυχημένες ταινίες και λιγότερο πετυχημένες, δεν έχει πολύ σημασία. Σαν πολύ καλή δουλειά θεωρώ την πρώτη δουλειά που έκανα με τον Γιώργο Πανουσόπουλο και είναι μια από τις αγαπημένες μου, όπως και «Οι Απέναντι» και ο «Ξαφνικός Έρωτας». Κανένας ρόλος δεν με έχει στιγματίσει, εξακολουθώ να είμαι αυτή που ήμουν.Info για την παράσταση

Ιστορία Χωρίς Όνομα

Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, 2103418550)

Πότε; Τετάρτη με Κυριακή

Εισιτήρια: 17-25 ευρώ
Προπώληση: viva.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Κώστας Γάκης στο iPop.gr:

Ο Κώστας Γάκης σκηνοθετεί τον μυθικό έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη

Το άρθρο Η Μπέτυ Λιβανού υμνεί τον έρωτα με τον δικό της μοναδικό τρόπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα