Η αϋπνία μειώνει τη μνήμη σου!

18:31 4/11/2014 - Πηγή: iPop

Σε μικρότερη ηλικία το να μείνεις ξύπνιος για ένα βράδυ ή μερικές φορές να μην έχεις κοιμηθεί για μέρες (πενθήμερη Γ λυκείου) ήταν μεγάλο κατόρθωμα και ενδεχομένως να καμάρωνες για αυτό. Όμως όσο περνάνε τα χρόνια οι διαταραχές στον ύπνο μπορούν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Η έλλειψη ύπνου σε κάνει πιο αργό σε όλα! Στις κινήσεις, στη σκέψη, στο να αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται γύρω σου, μπορεί ακόμα και να δημιουργήσει εκνευρισμό. Μια άλλη παρενέργεια της αϋπνίας είναι και η απώλεια μνήμης!

Στον εγκέφαλο μας υπάρχουν τα λεγόμενα τμήματα μνήμης που αποθηκεύουν αναμνήσεις και πληροφορίες

που βαζεύεις καθημερινά. Σε κατάσταση αϋπνίας ο εγκέφαλος υπολειτουργεί και αφενός δεν μπορεί να συλλέξει αναμνήσεις αφετέρου δυσκολεύεται να ανακαλέσει παλιότερα δεδομένα. Και δεν μιλάμε για το τι έκανες πριν 10 χρόνια αλλά για πιο χρηστικά, καθημερινά πράγματα. Όπως ποίο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο, πως να γυρίσεις σπίτι σου ή τι πράγματα πρέπει να κάνεις μια απλή μέρα στο γραφείο.

Με την αϋπνία γεμίσεις όλη τη «χωρική μνήμη» σου. Στη χωρική μνήμη αποθηκεύεις όλα τα καθημερινά πράγματα που κάνεις. Πράγματα που αναφέραμε παραπάνω( η χωρική μνήμη είναι το πρώτο θύμα της νόσου Αλσχάιμερ). Όταν μένεις άυπνος για να περάσει η ώρα, απασχόλησε με κάτι. Η «κορυφαία» απασχόλησε είναι τα video games. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε όταν είσαι άυπνος και παίζεις παιχνίδια η χωρική μνήμη γεμίζει με τις πληροφορίες που παίρνει από τα παιχνίδια και για την υπόλοιπη μέρα δεν υπάρχει χώρος για κάτι άλλο!

Η αϋπνία είναι μια κατάσταση που έχει χτυπήσει πολλά άτομα τα τελευταία χρόνια. Για να μην καταλήξεις σε φαρμακευτικές αγωγές θα ήταν καλύτερο να χαλαρώσεις και να καταπολεμήσεις την αϋπνία με φυσικό τρόπο.

Επιστροφή στην αρχική.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Η αϋπνία μειώνει τη μνήμη σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα