Το πρώτο DIY ρομπότ

18:01 4/11/2014 - Πηγή: iPop

Συζητάμε χρόνια για τα ρομπότ. Αλλά όλο ρομπότ ακούμε και ρομπότ δεν βλέπουμε. Δεν είναι ότι η τεχνολογία δεν έχει προοδεύσει, είναι απλώς ότι ακόμα δεν έχουν μπει στην καθημερινότητά μας όσο θα περιμέναμε.

Ένα ρομπότ ονόματι «Poppy» έρχεται να τα αλλάξει όλα αυτά. Είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ ανοιχτής πηγής και τρισδιάστατης εκτύπωσης. Δηλαδή, ένα ρομπότ που ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει και να προγραμματίσει. Ένα DIY ρομπότ θα λέγαμε!


Το σώμα του «Poppy» κατασκευάζεται με τρισδιάστατη εκτύπωση, η δε συμπεριφορά του

ελέγχεται από λογισμικό που διατίθεται δωρεάν. Επομένως, οι χρήστες να πειραματιστούν και να κατασκευάσουν για πρώτη φορά δικό τους ρομπότ.

Τώρα ο «Poppy» είναι συμβατός με την πλατφόρμα «Arduino», η οποία του επιτρέπει να αλληλεπιδρά με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως έξυπνα ρούχα, φώτα, αισθητήρες και μουσικά όργανα.

Ο Dr Oudeyer που το σχεδίασε σκοπεύει να επεκτείνει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας πέραν των εργαστηρίων έρευνας, ιδίως στον εκπαιδευτικό τομέα. Ουσιαστικά στα σχολεία του μέλλοντος θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάζουμε τα δικά μας ρομπότ, ακριβώς όπως τα έχουμε ονειρευτεί.

Η ομάδα του Dr Oudeyer έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον «Poppy» και σε άλλους τομείς, όπως στον καλλιτεχνικό τομέα. Στο πλαίσιο προγράμματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τίτλο «Etres et Numériques» η ομάδα συνεργάστηκε με έναν χορευτή και έναν εικαστικό καλλιτέχνη για να διερευνήσει τα συναισθήματα που προκαλούν οι κινήσεις του σώματος μέσω της χρήσης ρομπότ.

The post Το πρώτο DIY ρομπότ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα