Η Αττική γη σείεται. Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού στην Μαγούλα από ψηλά

20:07 19/7/2019 - Πηγή: iPop

Η ομάδα των Up Drones πέταξε πάνω απ’ το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού στη Μαγούλα, μεταδίδοντάς μας τις εικόνες, λίγες στιγμές αφότου χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό του 1999, όμως, κρίνεται ως θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν μετασεισμοί μεγέθους 4,2 Ρίχτερ

Ευτυχώς, απ’ την ισχυρή σεισμική δόνηση δεν υπήρξαν θύματα, αλλά καταγράφηκαν μόνο μικροτραυματισμοί

και κατάρρευση παλιών και ακατοίκητων κτιρίων.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε ότι σήμερα, Παρασκευή 19/7, στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 12 χλμ. με τους επιστήμονες να εξηγούν ότι εκεί οφείλεται το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ακολούθησαν τουλάχιστον 11 μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να είναι της τάξης των 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και να σημειώνεται περίπου μια ώρα μετά τον ισχυρό πρώτο σεισμό.

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας και το φαινόμενο παρουσιάζει εικόνα εκτόνωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα όλο το 48ωρο για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε εδώ οδηγίες προφύλαξης κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.

Το άρθρο Η Αττική γη σείεται. Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού στην Μαγούλα από ψηλά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα