Η Αμερική «αναπνέει» ξανά: Ένοχος για τη δολοφονία του George Floyd ο πρώην αστυνομικός Derek Chauvin

11:13 21/4/2021 - Πηγή: iPop

Πραγματοποιήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του George Floyd και ένοχος κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός Derek Chauvin, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία.

Το βράδυ της Τρίτης και λίγο μετά τα μεσάνυχτα – ώρα Ελλάδος – το δικαστήριο της Μινεάπολης ανέγνωσε την ετυμηγορία, κρίνοντας ένοχο τον Derek Chauvin, τον 45χρονο πρώην αστυνομικό για τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd

τον περασμένο Μάιο.

Στη δίκη για τη δολοφονία του George Floyd το 12μελες σώμα ενόρκων ανάγνωσε την ετυμηγορία του, λέγοντας με μια φωνή «ένοχος». «Ένοχος! Η δικαιοσύνη που αποδόθηκε με πόνο, αποδόθηκε τελικά στην οικογένεια του George Floyd. Αυτή η ετυμηγορία είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία», σχολίασε ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ.

Έτσι, ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η μέγιστη ποινή για ακούσια δολοφονία δεύτερου βαθμού είναι φυλάκιση όχι μεγαλύτερη των 40 ετών. Η μέγιστη ποινή για δολοφονία τρίτου βαθμού είναι φυλάκιση όχι μεγαλύτερη των 25 ετών. Η μέγιστη ποινή για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού είναι 10 χρόνια ή / και 20.000 $.

George Floyd: Το βίντεο με τον θάνατό του καρέ-καρέ συγκλονίζει

Judge Peter Cahill reads guilty verdict in trial of Derek Chauvin, the former policeman who has been convicted of murdering George Floyd https://t.co/0BXNKYyACT pic.twitter.com/RlBcatsY1A

BBC Breaking News (@BBCBreaking) April 20, 2021

Η ετυμηγορία αυτή αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ με τη δικαιοσύνη να απονέμεται ύστερα από ένα χρόνο. Η απόφαση αυτή ανακούφισε δεκάδες εκατομμύρια Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ και σκόρπισε χαρά σε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, αφού δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη δικαίωση, αλλά για την καταδίκη του τρόπου με τον οποίο οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς και άλλα μέλη εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων. Έντονοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν έξω από το δικαστικό Μέγαρο στην Μινεάπολη από τους συγκεντρωμένους ανθρώπους, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Δικαιοσύνη” και “Black lives matter”.

Almost a year ago, this is the intersection where George Floyd took his final breaths. This is what it looked like today after Derek Chauvin was convicted on all charges. #GeorgeFloyd pic.twitter.com/0L28wkponz

— Omar Jimenez (@OmarJimenez) April 21, 2021

Tears of celebration at George Floyd Square as the verdict on Derek Chauvin was read, guilty on all charges. #GeorgeFloyd pic.twitter.com/IDMdjfbMvD

— Omar Jimenez (@OmarJimenez) April 20, 2021

Νωρίτερα, πριν ολοκληρωθεί η δίκη για τη δολοφονία του George Floyd, ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden είπε ότι προσευχόταν για “τη σωστή ετυμηγορία”, ενώ εκτίμησε ότι η έκβαση της δίκης μπορεί να αποτελέσει «ένα γιγαντιαίο βήμα μπροστά» για να υπάρξει δικαιοσύνη στις ΗΠΑ.

Έχει έρθει η ώρα αυτή η χώρα να ενωθεί. Πρέπει να ακούσουμε: ‘Δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να αναπνεύσω’: αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του George Floyd. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε να χαθούν μαζί του. Πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε αυτές τις λέξεις.

This can be a giant step forward in the march toward justice in America. pic.twitter.com/IUjvgxZfaT

President Biden (@POTUS) April 21, 2021

Έχουν περάσει σχεδόν 11 μήνες από τη δολοφονία του George Floyd και η φράση «I can’t breathe» ηχεί ακόμα στ’ αυτιά μας, έχοντας πλέον μετατραπεί σ’ ένα ηχηρό μήνυμα μιας χώρας που θέλει να αναπνεύσει ξανά.

Ρατσισμός: Η χωρίς τέλος πανδημία που κόστισε τη ζωή στον George Floyd (Photos)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Αμερική «αναπνέει» ξανά: Ένοχος για τη δολοφονία του George Floyd ο πρώην αστυνομικός Derek Chauvin εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμερική, Ένοχος, George Floyd, Derek Chauvin,ameriki, enochos, George Floyd, Derek Chauvin