5 απ’ τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα που είχε δώσει ο Πρίγκιπας Φίλιππος στη Βασίλισσα Ελισάβετ

17:47 20/4/2021 - Πηγή: iPop

Για μια γυναίκα που έχει ίσως τη μεγαλύτερη προσωπική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο, μπορεί κανείς να πιστεύει ότι της είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιο κόσμημα. Όμως, τη μεγαλύτερη αξία απ’ τα κοσμήματα της Βασίλισσας Ελισάβετ τα έχουν εκείνα που σχεδιάστηκαν και της δόθηκαν ως δώρο απ’ τον σύντροφο της ζωής της, τον Πρίγκιπα Φίλιππο.

Η ιστορική συλλογή της Αυτού Μεγαλειότητας περιλαμβάνει δεκάδες τιάρες, εκατοντάδες καρφίτσες και σχεδόν κάθε τύπο πολύτιμου λίθου, αλλά μετά την απώλεια του Πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στο Κάστρο του Windsor στις 9 Απριλίου

σε ηλικία 99 ετών, τα κοσμήματα που της έδωσε και οι αναμνήσεις που τα συντροφεύουν, είναι πιο πολύτιμα από ποτέ.

Κατά τη διάρκεια του 73ετούς γάμου τους, ο Φίλιππος σχεδίασε και αγόρασε πολλά κοσμήματα στη Βασίλισσα, και τα μοναδικά του σχέδια αντανακλούσαν συχνά βαθιά προσωπικές αναφορές της σχέσης τους. Μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους μαζί ήταν η σύντομη θητεία τους στη Μάλτα από το 1949 έως το 1951, όταν ο Δούκας υπηρετούσε στο Βασιλικό Ναυτικό, και ο πατέρας της Βασίλισσας ήταν ακόμα στο θρόνο. Ο Φίλιππος μάλιστα συμπεριέλαβε το ναυτικό σήμα σε διάφορα κομμάτια που είχε φτιάξει για τη γυναίκα του.

Το τρυφερό animation με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Φίλιππο που έχει γίνει viral

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος πήρε το ενδιαφέρον του για το σχεδιασμό κοσμημάτων απ’ τον παππού του, τον Πρίγκιπα Άλμπερτ, που ήταν σύζυγος της Βασίλισσας Βικτώριας.

Προς τιμήν της ιστορικής αγάπης τους, παρακάτω μπορείς να δεις πέντε από τα πολύτιμα δώρα που έδωσε ο Δούκας του Εδιμβούργου στη Βασίλισσα κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

5 απ’ τα κοσμήματα της Βασίλισσας Ελισάβετ που της έκανε δώρο ο Φίλιππος

Μια καρφίτσα που συμβολίζει τις πρώτες μέρες της σχέσης τους

Aν και είχαν γνωριστεί στη δεκαετία του 1930, η πρώτη σημαντική συνάντησή τους έγινε το Καλοκαίρι του 1939, όταν η 13χρονη Ελισάβετ είχε πάει με τους γονείς τους στο Britannia Royal Naval. Ο 18χρονος τότε Φίλιππος είδε ένα όμορφο, νεαρό κορίτσι, όμως, εκείνη τον ερωτεύτηκε απ’ την πρώτη στιγμή. Ο ρομαντισμός ανάμεσά τους άνθισε αργότερα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ αυτή η καρφίτσα με διαμάντια στο σχήμα του ναυτικού του σήματος, ήταν ένα απ’ τα πρώτα δώρα που πρόσφερε ο Πρίγκιπας στην Ελισάβετ.

STF

Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων

Το ειδύλλιο μεταξύ τους έγινε σοβαρό μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Λέγεται ότι ένα από τα αγαπημένα τους τραγούδια ήταν το “People Will Say We’re in Love”. Το καλοκαίρι του 1946, ο Φίλιππος ζήτησε από τον Βασιλιά George VI το χέρι της κόρης του. Ο Βασιλιάς συμφώνησε, αλλά ζήτησε να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος, μετά τα 21α γενέθλιά της, για να κάνουν τη δημόσια ανακοίνωση. Ο Φίλιππος πήγε στο κοσμηματοπωλείο του Philip Antrobus στο Λονδίνο, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει δουλειά για τη μητέρα του και τον θείο του για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων. Η Πριγκίπισσα Αλίκη έδωσε στον Φίλιππο μια διαμαντένια τιάρα-αντίκα, απ’ την οποία πήρε τα διαμάντια.

BETTMANN

Ένα πολύτιμο γαμήλιο δώρο

Ο γάμος τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου 1947. Η Ελισάβετ πλημμυρίστηκε με δώρα από τη βασιλική οικογένεια και το κοινό, αλλά ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα της ήταν το βραχιόλι που φαίνεται να φοράει εδώ στον Καναδά το 1957, το οποίο της έδωσε ο Φίλιππος. Ο Φίλιππος έφτιαξε το διαμαντένιο βραχιόλι, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα διαμάντια απ’ την τιάρα της μητέρας του. Το συγκεκριμένο βραχιόλι έχει φορέσει και η Kate Middleton σε κάποιες εμφανίσεις της!

ED CLARK

Ένα βραχιόλι με τα αρχικά τους

Στην 5η επέτειο του γάμου τους (ενώ ήταν γονείς του Καρόλου και της Άννας), η ζωή τους είχε αλλάξει πολύ. Η Ελισάβετ ήταν πλέον Βασίλισσα ενώ ο Φίλιππος εγκατέλειψε το ναυτικό για την υποστηρίξει. Εκείνη ήταν η χρονιά που της έδωσε ένα βραχιόλι με χαραγμένα τα αρχικά τους με ιδιαίτερη σημασία!

POOL/TIM GRAHAM ROYAL PHOTOS

Η καρφίτσα Venus απ’ τον Andrew Grima

Το 1959 ο Andrew Grima κέρδισε ένα βραβείο για το πιο κομψό design, ένα βραβείο που θέσπισε ο Φίλιππος. Τα κοσμήματα του Grima ήταν μοναδικά, τολμηρά και βοήθησαν να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν τα κοσμήματα στα μεταπολεμικά χρόνια. Ο Πρίγκιπας αγόρασε την καρφίτσα «Venus» ως δώρο για τη Βασίλισσα από τη συλλογή του Grima. Η καρφίτσα είναι κατασκευασμένη από χρυσό, σκαλιστά ρουμπίνια και διαμάντια, και την φορούσε η Βασίλισσα στα επίσημα πορτραίτα για την 70ή επέτειο του γάμου τους. Στη φωτογραφία παρακάτω, φοράει την καρφίτσα στο Innsworth, Gloucestershire, το 2015.

WPA POOL

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 απ’ τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα που είχε δώσει ο Πρίγκιπας Φίλιππος στη Βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα