Η Allianz Arena γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και οι οπαδοί κυμάτιζαν τις σημαίες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην UEFA

12:26 24/6/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί η απόφαση της UEFA για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να ήταν αρνητική σχετικά με τον αγώνα Γερμανία – Ουγγαρία, όμως η Allianz Arena γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και οι οπαδοί έκαναν την παρουσία τους πιο αισθητή από ποτέ.

Ο δήμαρχος του Μονάχου είχε ζητήσει να φωταγωγηθεί το γήπεδο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ύστερα κι από ένα νόμο της Ουγγαρίας κατά

των ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, η UEFA αρνήθηκε. «Όποια κι αν είναι η άποψή μας για το πόσο δικαιολογημένο μπορεί να είναι αυτό το μήνυμα, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς. Η UEFA έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει κάθε μορφή διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των προκαταλήψεων και της ομοφοβίας. Ήταν ένα αίτημα πολιτικού χαρακτήρα, ήταν σαφώς ένα μήνυμα που αποσκοπούσε σε μια πολιτική πράξη από μια κυβέρνηση άλλης χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της, Aleksander Čeferin. Kι όλα αυτά, την ώρα που η UEFA είχε δεσμευθεί να καταπολεμήσει κάθε μορφή διακρίσεων και ενσωμάτωσε και τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο λογότυπό της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA (@uefa_official)

Η Ουγγαρία απαγορεύει με νόμο την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους τη στιγμή που η Ολλανδία δημιούργησε τον μεγαλύτερο pride ποδηλατόδρομο

Οπαδοί κυμάτιζαν εντός και εκτός γηπέδου τις πολύχρωμες σημαίες τους και πραγματικά το Allianz Arena γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, παρά την απόφαση της UEFA για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τη φωταγώγηση του γηπέδου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DER SPIEGEL (@spiegelmagazin)

Μεταξύ όσων άλλων είδαμε, ένας θεατής που φορούσε τη φανέλα της Γερμανίας έτρεξε στο γήπεδο με σημαία ουράνιου τόξου ενώ ο ουγγρικός ύμνος έπαιζε πριν από τον αγώνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη trèsCLICK (@tresclick)

Επίσης, ο Γερμανός τερματοφύλακας Neuer φορούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diario Olé (@diario.ole)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wilke.Zierden (@wilke.zierden)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KULT im Olydorf (@kult.olydorf)

Τα γήπεδα της Γερμανίας στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Μπορεί το Allianz Arena να μην κατάφερε να ντυθεί σε αυτά τα χρώματα την ημέρα του αγώνα, όμως αυτό δεν ισχύει και για τα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας, τα οποία φωταγωγήθηκαν με τα LGBTQ+ χρώματα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα το βράδυ της Τετάρτης.

Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου

Michael Sohn/AP

Deutsche Bank Park, Frankfurt

Thomas Lohnes/AFP/Getty Images

RheinEnergie Stadium, Cologne

Sascha Schuermann/AFP/Getty Images

WWK Arena, Augsburg

Lennart Preiss/AP

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Allianz Arena γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και οι οπαδοί κυμάτιζαν τις σημαίες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην UEFA εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα