5 αποτελεσματικοί τρόποι για να βάλεις σε πρόγραμμα τα γεύματά σου μες τη μέρα, όσο ανοργάνωτος κι αν είσαι

13:24 24/6/2021 - Πηγή: iPop

Μήπως ξεφεύγεις μες τη μέρα και τρως άστατες ώρες, μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες απ’ ό,τι θα έπρεπε ή ανθυγιεινά; Ξέρουμε πώς να οργανώσεις τα γεύματα που καταναλώνεις κάθε μέρα και ο τρόπος αυτός θα σου λύσει τα χέρια.

Δεν είναι εύκολο να τρως σωστά και ισορροπημένα κάθε μέρα, ειδικά όταν οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες και η δουλειά σε βαραίνει χρονικά. Όμως, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις και πάλι να έχεις το δικό σου πλάνο γευμάτων και να οργανωθείς, χωρίς άγχος, αλλά με στόχο την υγιεινή διατροφή.

Πώς να οργανώσεις τα γεύματα που τρως μες τη μέρα;

Γράψε το

Είναι καλό

να γράφεις πάντα το πρόγραμμα των γευμάτων σου, συμπεριλαμβανομένων των υγιεινών σνακ της ημέρας, ώστε να γνωρίζεις και τι πρέπει να έχεις μαζί σου από φαγητό. Συγχρόνως, δε θα αγοράζεις περιττά πράγματα από το σούπερ μάρκετ.

Πότε μην ψωνίζεις όταν πεινάς

Παρ’ όλο που μπορεί να είναι δελεαστικό, όμως μην το κάνεις, γιατί χάνεις τον έλεγχο των γευμάτων σου. Στην τελική, καλύτερα να τρως πριν πας στο σούπερ μάρκετ ή βγεις έξω και μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις κάτι ανθυγιεινό.

Freepik

Πάρε τάπερ στο γραφείο

Είναι μια πραγματικά καλή και αποτελεσματική λύση για τις κουραστικές μέρες με πολλή δουλειά. Εάν πηγαίνεις στο γραφείο, απλά πάρε κι ένα τάπερ – ή και δύο – μαζί σου για όταν κάνεις διάλειμμα. Προτίμησε να έχεις μαζί το μεσημεριανό σου ή και φρούτα ή σαλάτα, κι όχι γλυκά και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Ξεκίνησα να παίρνω ταπεράκια στο γραφείο κι αυτά είναι όσα άλλαξαν στη διατροφή μου και πρέπει να τα μάθεις!

Προετοιμάσου για την περίπτωση που βγεις εκτός προγράμματος

Δεν είναι απίθανο να προκύψει το να βγεις εκτός προγράμματος, πηγαίνοντας με την παρέα σου έξω για φαγητό ή καφέ και σνακ. Πραγματικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συμβεί αυτό, δεν είναι κακό και μην νιώθεις ενοχές, απλά την επόμενη μέρα πρόσεξε λίγο περισσότερο τις επιλογές σου, ώστε να ισορροπήσεις και πάλι τη διατροφή σου.

Pexels

Κανένας λόγος άγχους και πανικού

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγεις εκτός προγράμματος, όπως κοινωνικές εκδηλώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα. Όμως, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος άγχους και πανικού γι’ αυτού. Αν απομακρυνθείς από το πρόγραμμα που έχεις και αγχωθείς, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε αναρωτήσου γιατί συμβαίνει αυτό και αντιμετώπισέ το με ηρεμία, επιστρέφοντας στη διατροφή που έκανες.

Τι θα αλλάξει στον οργανισμό σου εάν ξεκινήσεις να τρως 5 με 6 γεύματα ημερησίως;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να βάλεις σε πρόγραμμα τα γεύματά σου μες τη μέρα, όσο ανοργάνωτος κι αν είσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 αποτελεσματικοί τρόποι για να βάλεις σε πρόγραμμα τα γεύματά σου μες τη μέρα,όσο ανοργάνωτος κι αν είσαι