Η Naomi Osaka πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά για το εξώφυλλο του Sports Illustrated

13:03 20/7/2021 - Πηγή: iPop

Φέτος βλέπουμε την Naomi Osaka εξώφυλλο της φετινής έκδοσης του Sports Illustrated Swimsuit edition ως την πρώτη έγχρωμη αθλήτρια και επικροτούμε τα μηνύματα που περνάει. Το εξώφυλλο της Osaka βασίζεται εν μέρει πάνω στην αμφιλεγόμενη αποχώρησή της από το Roland Garros μετά την απόφαση να μην μιλήσει με τα Μέσα Ενημέρωσης για την προστασία της ψυχικής της υγείας. Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Grand Slam είναι

έτοιμη να αγωνιστεί στους αγώνες του Τόκιο.

Instagram/naomiosaka

Η αρχισυντάκτρια της SI Swimsuit, MJ Day, δήλωσε σε μια συνέντευξη: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Naomi είναι μία από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο και ένα εξώφυλλο ήταν προφανές. Έχει περάσει τα χρόνια της διαμόρφωσης κερδίζοντας τίτλους και κατευθύνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά γιορτάζουμε τη Naomi για το πάθος, την όρεξη και τη δύναμή της να αγωνίζεται συνεχώς έναντι στα εμπόδια για στην ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ψυχική υγεία”.

Η Osaka γράφει ιστορία με το εξώφυλλο αυτό το οποίο μοιράζεται με δύο άλλα μοντέλα – τη ράπερ Megan Thee Stallion και την ακτιβίστρια Leyna Bloom.”Αν υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα στις τρεις γυναίκες , είναι ότι δεν έχουν ένα κοινό. Έχουν διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, διαφορετική ανατροφή, διαφορετικά πάθη και στόχους και έμπνευση. Αλλά η κάθε μια μας υπενθυμίζει ότι η ομορφιά έρχεται με πολλές μορφές”, είπε η Day σε δήλωσή της.

Η 23χρονη αθλήτρια έχει τεράστιο αντίκτυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στο κίνημα του Black Lives Matter και δίχνοντας τακτικά τις ιαπωνικές της ρίζες. Εκπροσωπεί την Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ονομάστηκε αθλήτρια της Sports Illustrated της χρονιάς το 2020 για τον ακτιβισμό της.

Instagram/naomiosaka

«Είμαι τόσο περήφανη που έγινα η πρώτη με καταγωγή από την Ιαπωνία και την Αϊτή που βρέθηκε σε ένα από τα εξώφυλλα αυτά. Αισθάνομαι πως το πολυπολιτισμικό μου υπόβαθρο είναι παρόν σε ό, τι κι αν κάνω. Προσπαθώ να το ενσωματώσω στα πάντα, οπότε ελπίζω να το δείτε αυτό», δήλωσε σε συνέντευξή της η Naomi Osaka για το συγκεκριμένο τεύχος.

Η Osaka μίλησε πρόσφατα για την ψυχική της υγεία, εξηγώντας τι την ώθησε να αποχωρήσει από το French Open και ζητώντας το άθλημα να φιλοξενεί καλύτερα τους αθλητές του. Είπε ότι η υπεράσπιση της ψυχικής υγείας άξιζε και με το παραπάνω ακόμα και αν τιμωρήθηκε για αυτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Naomi Osaka πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά για το εξώφυλλο του Sports Illustrated εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Naomi Osaka,Sports Illustrated