Γυναικοκτονία: Πες την με το όνομά της – Το βίντεο γροθιά στο στομάχι που πρέπει να δεις σήμερα

11:55 5/7/2022 - Πηγή: iPop

Δεν είναι έγκλημα τιμής, δεν είναι έγκλημα πάθους, δεν είναι ούτε έγκλημα αγάπης, γιατί η αγάπη δεν εγκληματεί. Λέγεται γυναικοκτονία και θα το φωνάζουμε δυνατά μέχρι να την πουν όλοι με το όνομά της, μέχρι να αναγνωριστεί νομικά και στην χώρα μας. Καμία άλλη γυναίκα, λοιπόν, δεν πρέπει να χάσει το χαμόγελο από τα χείλη της και αυτό ακριβώς πραγματεύεται αυτό το σποτάκι ευαισθητοποίησης που πρέπει να δεις! Η ερώτηση, όμως, είναι: «Γιατί αυτά τα σποτάκια προβάλλονται μόνο αργά το βράδυ;»

Το συγκεκριμένο

σποτάκι ξεκινάει να με την πολύ γνωστή ηθοποιό από τις Άγριες Μέλισσες, Αμαλία Καβάλη, και κατευθείαν σε βάζει στο νόημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι ούτε καν ο νόμος δεν δέχεται να μιλήσει για τις γυναικοκτονίες με το όνομά τους.

Ποτέ δεν είναι έγκλημα αγάπης. Η αγάπη δεν εγκληματεί

Spot γυναικοκτονία: Πες την με το όνομά της

Ο αριθμός των γυναικοκτονιών στη χώρα μας έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται με ακραίο ρυθμό. Και παρόλα αυτά, ο όρος «γυναικοκτονία» δεν αναγνωρίζεται νομικά στην Ελλάδα. Το Strong me ξεκινά καμπάνια για την νομική κατοχύρωση του όρου «ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ». Καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Καιρός να βρει το έγκλημα την τιμωρία του.

Τα πλάνα, κυριολεκτικά, σου δίνουν μία γερή γροθιά στο στομάχι, ενώ η συζήτηση μεταξύ του ζευγαριού πάει ως εξής:

-Τι κάνεις;

-Καλά.

-Τώρα γύρισες;

-Ναι. Έπρεπε να πάω στο υποβρύχιο γιατί μας είχαν τελειώσει τα ηφαίστεια.

-Α, ναι;

-Μμμ.

-Πυραμίδες πήρες;

-Το ξέχασα.

-Έλα άσε λίγο κάτω το μπαλόνι.

-Σε λίγο θα φάμε.

-Άσε λίγο κάτω το μπαλόνι. Άσε κάτω το μπαλόνι.

– Σε παρακαλώ.

-Θα το αφήνεις κάτω το μπαλόνι, κατάλαβες.

Και για να μην μπω σε λεπτομέρειες, η γυναίκα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, μπορεί και γυναικοκτονίας. Πρόκειται για ένα σποτάκι το οποίο θα σε κάνει να παγώσεις, αλλά θα σε βοηθήσει να αντικρίσεις κατάματα την σκληρή πραγματικότητα, ώστε να λάβεις δράση.

Από πότε το “χάλασε η φάση” αποτελεί αιτία γυναικοκτονίας;

Θα πρέπει να καταλάβουμε πως το γεγονός ότι «χάλασε η φάση» δεν αποτελεί αιτία γυναικοκτονίας. Δηλαδή αφαιρείς την ζωή ενός ανθρώπου επειδή δεν έκανε ό,τι της έλεγες, δεν μίλαγε όταν της το επέτρεπες, δεν πηγαίνατε όπου ήθελες, είχε άποψη, σου έφερνε αντίρρηση και γενικά δεν έκανε ό,τι ήθελες εσύ; Είναι αρκετό αυτό για να σκοτώσεις τη σύντροφό σου;

Όπως φαίνεται μέχρι να γίνει σαφές στην ίδια την κοινωνία ότι η πατριαρχία δολοφονεί, απλώς μετράμε μέρες για την επόμενη γυναίκα δίπλα μας, η οποία θα είναι θύμα της. Ας σταματήσουμε πια να δικαιολογούμε κακοποιητικές συμπεριφορές και άντρες οι οποίοι βγαίνουν εκτός εαυτού είτε λόγω ζήλειας, είτε λόγω θιγμένου εγωισμού για να επιτρέψουμε στις γυναίκες να συνεχίσουν να χαμογελούν.

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Καμία λιγότερη!

Spot γυναικοκτονία: Μπορείς να το δεις εδώ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γυναικοκτονία: Πες την με το όνομά της – Το βίντεο γροθιά στο στομάχι που πρέπει να δεις σήμερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα