Γονιέ: Είχες μόνο μια δουλειά να κάνεις! Για εσένα που το παιδί σου κάνει bullying στα άλλα παιδιά

19:11 6/6/2022 - Πηγή: iPop

Τι και αν το σχολείο τελειώνει, οι συμπεριφορές αυτές συνεχίζουν ακάθεκτες. Το παιδί μου κάνει bullying, στο σχολείο, στις κούνιες, όπου συναναστρέφεται με άλλα παιδιά. Είναι ένας νταής ανεξαρτήτου φύλου, ύψους, βάρους, ηλικίας και η καθημερινή του έννοια είναι το πώς θα πληγώσει με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με λεκτική, ή σωματική βία κάποιο άλλο παιδί, που θεωρεί ότι του αξίζει να δεχτεί την βία του. Την υποτιθέμενη παντοδυναμία του και παντογνωσία τους. Την γνώση του τίποτα που ονομάζεται

κάτι, θαρρώντας τον εαυτό του κάποιον. Τις περισσότερες φορές είναι μπροστά στα μάτια σου και δεν το βλέπεις, δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτό είναι το δικό σου παιδί που το κάνει αυτό. Άλλες φορές δεν είσαι καν εκεί για να το δεις.

Το παιδί μου κάνει bullying

Ξέρεις ποια είναι η μόνη δουλειά που έχουμε εμείς οι γονείς φέρνοντας έναν άνθρωπο στον κόσμο; Η ανατροφή του, η παντοτινή μας αφοσίωση, το να δείξουμε το δρόμο για το παιδί μας στο πώς να πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους και πώς επιτρέπουμε στους άλλους να μας φέρονται. Να φροντίζουμε να μένει υγιές, καθαρό, ευτυχισμένο και να του δίνουμε τα ερεθίσματα για την εκπαίδευση και την γνώση που χρειάζεται στη ζωή του.

Μια δουλειά είχες να κάνεις και εσύ διάλεξες να δώσεις τα κλειδιά της ευθύνης σου, στη γιαγιά, στην νταντά, και να κάνουν τη μοναδική δουλειά που είχες δεσμευτεί να κάνεις, φέρνοντας αυτόν τον άνθρωπο στον κόσμο. Στη γιαγιά που η δουλειά της είναι να κανακεύει και να μεγαλώνει το παιδί σου με το μη στάξει και μη βρέξει και με την νταντά που κάνει απλά τη δουλειά της.

Θα μου πεις δουλεύω, θα σου πω το καταλαβαίνω! Σε βλέπω όμως στις κούνιες κάθε απόγευμα με τον καφέ στο χέρι και το ηλεκτρονικό να κάνεις πηγαδάκια με τις φίλες σου και μέσα στο πάρκο το παιδί σου να κάνει τέρατα. Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται! Δεν ξέρεις τι γίνεται στο ίδιο σου το σπίτι γιατί δεν θες να το δεις.

Ένα γράμμα για εσένα που βιώνεις bullying στο σχολείο σου

Αντιζηλίες, ανικανότητες και η προσοχή που δεν πήραν ποτέ

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί και να μην λαμβάνεις προσοχή. Ή να παραλαμβάνεις προσοχή. Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε ένα σπίτι που κανείς δεν βλέπει την αξία σου και δεν σε αποδέχονται, που δέχεσαι bullying για το παραμικρό. Είναι δύσκολο να είσαι ανεπαρκής στα μαθήματα και να υπάρχουν άλλα παιδιά πιο φωτεινά από σενα. Είναι δύσκολο να συνειδητοποιείς ότι τελικά δεν είσαι ο πρίγκιπας ή πριγκίπισσα της γιαγιάς.

Είναι δύσκολο να είσαι ένα παιδί που θεωρείς ότι δεν αξίζεις. Ότι δεν έχεις προτεραιότητα από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου, ότι δεν είσαι αρεστός, ότι δεν είσαι αποδεκτός. Είναι δύσκολο και πονάει. Άραγε κατάλαβε κανείς τον επικοινωνιακό σκοπό σου πίσω από όλη αυτή τη βία προς τους αποδέκτες της αγάπης και της αποδοχής; Ή βλέπουν όλοι το σύμπτωμα και μένουν εκεί. Στο σύμπτωμα και την ταμπέλα του νταή.

Δεν φταίει το παιδί, κανέναν παιδί δεν γεννιέται κακό. Εσύ φταις και το ξέρεις. Εσύ που έφτιαξες αυτόν τον άνθρωπο και μετά μεγαλώνοντάς το δίχως όρια, τρέχεις να μαζέψεις τα σπασμένα. Δεν είναι σκέφτομαι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας μέσα στα σχολεία μας και να αποτρέπει τέτοιες συμπεριφορές;

Τι θα γίνει αύριο αυτός ο άνθρωπος;

Το παιδί που δέχεται bullying έχω την θεωρία ότι με κάποιον τρόπο εξαιτίας αυτής της αδικίας που βίωσε θα γίνει δυνατότερο στη ζωή του. Μακάρι να μην τα έβρισκε μπροστά του όλα αυτά και να μην ζούσε αυτές τις καταστάσεις, επειδή απλά είναι ο μοναδικός, φωτεινός, αξιαγάπητος εαυτός του. Επειδή όμως αυτά το ξέρουμε όλοι ό,τι γίνονται εκεί έξω κάθε μέρα. Παιδιά γυρνούν σπίτι τους με κλάματα και δεν θέλουν να ξαναπάνε στο σχολείο επειδή βιώνουν απαίσιες καταστάσεις από τα παιδιά που δεν μπορούν να αντέξουν την μη αποδοχή.

Τι θα γίνει το παιδί σου αύριο μεθαύριο εσένα που είσαι με το κινητό και το ηλεκτρονικό στις κούνιες και δεν νοιάζεσαι; Θα βοηθάει τους ανθρώπους, θα μπαίνει σε έναν χώρο και θα λάμπει ο τόπος; Θα γίνει ένας γιατρός που θα διώχνει τον πόνο τον ανθρώπων; Θα γίνει ένας δικηγόρος που θα υπερασπίζεται το δίκιο των αδυνάτων; Τι θα γίνει. Την απάντηση την ξέρεις εσύ καλύτερα.

Τα 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας: Πώς η ανατροφή τους μπορεί να δείξει πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας

Το φως ανήκει σε όλους

Όλοι μας κρύβουμε το φως μέσα μας. Κρίμα που δεν πίστεψες ποτέ στο παιδί σου. Κρίμα που δεν είδες την μοναδικότητά του και τη λάμψη του. Κρίμα που έπρεπε εκείνο «να θαμπώσει» την λάμψη των άλλων, ή να νομίζει ότι θαμπώνοντάς την θα κατάφερνε να φανεί και αυτό με κάποιο τρόπο πιο φωτεινό. Στη ζωή μας όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας πάμε ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοπραγμάτωσή μας, μόνο ανυψώνοντας τους άλλους ανθρώπους και όχι ρίχνοντάς τους.

Είσαι και εσύ αγαπητό και αποδεκτό, λοιπόν, όσο και αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι αποδείξεις αξίας. Έχουμε όλοι οι άνθρωποι αξίοι και έχουμε τη θέση μας στον κόσμο.

Πώς προσμετράται η αξία ενός ανθρώπου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γονιέ: Είχες μόνο μια δουλειά να κάνεις! Για εσένα που το παιδί σου κάνει bullying στα άλλα παιδιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα