Πανεύκολη συνταγή για τάρτα με μάνγκο – Το γλυκό που θα σε συντροφεύει τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού

16:23 6/6/2022 - Πηγή: iPop

Τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνουμε να τρώμε φρούτα! Η αλήθεια είναι πως είναι άφθονα και γευστικά! Κάνουν το καλοκαίρι μας ζουμερό, γευστικό και δροσιστικό! Κάπως πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε λοιπόν! Γι’ αυτό σου ετοιμάσαμε αυτή την τάρτα με μάνγκο για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φρούτο, νικώντας τον καύσωνα!

Μους μάνγκο στο ποτήρι σου! Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις το πιο δροσιστικό γλυκό

Τάρτα με μάνγκο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την ζύμη:

1 αυγό½ φλιτζάνι βούτυρο (115 γρ.), κομμένο
σε κύβους⅔ φλιτζάνι ζάχαρη (135 γρ.)2 κούπες αλεύρι (250 γρ.)

Για την γέμιση:

2 μάνγκο 55 γρ. τυρί κρέμα⅓ φλιτζάνι γιαούρτι (95 γρ.)½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Αυτό το σορμπέ μάνγκο θα σου δώσει την δροσιά που χρειάζεσαι μέσα στον καύσωνα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε το φούρνο στους 190˚C.Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το αυγό.Πρόσθεσε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε.Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μετάφερε το μείγμα (μία χούφτα) σε μια λαδωμένη φόρμα τάρτας, πιέζοντάς το προς τα κάτω για να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο, λεπτό στρώμα σε ολόκληρο το ταψί.Πάγωσε και κράτησε την υπόλοιπη ζύμη για αργότερα.Τρύπησε την ζύμη με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο φούρνο.Ψήσε την για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.Σε ένα ξύλο κοπής, κόψε λίγο από το κάτω μέρος και πάνω από το μάνγκο για να του δώσεις μια επίπεδη βάση. Κόψε το σε λεπτές φέτες και αφαίρεσε την φλούδα του.Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδύασε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε καλά.Μετάφερε το μείγμα στην κρυωμένη τάρτα.Ξεκινώντας από την εξωτερική άκρη, τοποθέτησε τις φέτες μάνγκο, κάνοντας πλήρεις περιστροφές μέχρι το κέντρο.Ψύξε την τάρτα φρούτων για τουλάχιστον μία ώρα. Έτοιμη για απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πανεύκολη συνταγή για τάρτα με μάνγκο – Το γλυκό που θα σε συντροφεύει τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα