Γονείς και φοιτητές προσοχή: Σ’ αυτή την πλατφόρμα δηλώνουμε πλέον το self test

11:02 5/10/2021 - Πηγή: iPop

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr αντικαθιστά το self-testing.gov.gr για τη δήλωση των self test των μαθητών και των φοιτητών.

Απ’ τις 4/10, ξεκίνησαν να γίνονται και τα μαθήματα σταδιακά από κοντά στα Πανεπιστήμια, με την αρχή να γίνεται από το ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Άλλα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ,

το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου». 

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά τα self test, τον εμβολιασμό και τα rapid test. Ουσιαστικά, εκεί πλέον θα γίνεται η δήλωση και θα ελέγχονται οι προϋποθέσεις για την φυσική παρουσία σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Το σχετικό ΦΕΚ σημειώνει πως «η παραγωγική λειτουργία των θυρίδων των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 και της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» εκκινεί από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα δίνεται ή όχι το πράσινο φως για είσοδο σε εκπαιδευτικές δομές.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα για είσοδο σε συγκεκριμένα δομές θα αναφέρει: μη επιτρεπτή παρουσία, (β1) επιτρεπτή παρουσία, (β2) επιτρεπτή παρουσία «στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος» συντρεχουσών των ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου, γ) άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γονείς και φοιτητές προσοχή: Σ’ αυτή την πλατφόρμα δηλώνουμε πλέον το self test εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα