Θα γυρίσεις φέτος τους δείκτες των ρολογιών σου μία ώρα πίσω; Το Ευρωπαϊκό ψήφισμα για την αλλαγή της ώρας και η απόφαση της Ελλάδας

18:52 4/10/2021 - Πηγή: iPop

Ο Οκτώβρης μπήκε για τα καλά και στο τελευταίο Σαββατοκύριακό του πάντα αλλάζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω, περνάμε δηλαδή από την θερινή ώρα στη χειμερινή. Τα τελευταία χρόνια, όμως, στο επίκεντρο των συζητήσεων επικρατεί το ερώτημα «Θα αλλάξει φέτος η ώρα ή όχι;» Εσύ τι λες να γίνει φέτος στην χώρα μας;

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψήφισε το 2019 υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, ωστόσο οι διαδικασίες εντός της ΕΕ προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Η

Ε.Ε έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής της ώρας και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, 410 ψήφους υπέρ και 192 κατά. Η απόφαση δεν έχει αποκτήσει ακόμη νομική ισχύ, δηλαδή δεν έχει οριστικοποιηθεί από το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά καθυστερούν επειδή υπάρχει διχογνωμία και διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κρατών-μελών. Οι διαφωνίες είναι έντονες καθώς κάποια κράτη θέλουν να διατηρήσουν την θερινή και κάποια άλλα την χειμερινή. Οπότε μέχρι να αποφασιστεί κάτι οριστικό, υπάρχουν καθυστερήσεις.

Το πρώτο ρολόι παγκοσμίως σε σύστημα braille! | «Λέει» τον καιρό, την ώρα και συνδέεται με τα social media!

Θα αλλάξει η ώρα φέτος στην χώρα μας;

Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια ώρα θα διατηρήσει, ωστόσο το Υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση την προηγούμενη άνοιξη ανέφερε το εξής: «Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Την οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας θα αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, όπου συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2021.

Αυτό σημαίνει πως η οριστική κατάργηση αλλαγής θα καθυστερήσει παραπάνω κι εμείς θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας στις 31 Οκτωβρίου κανονικά μία ώρα πίσω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θα γυρίσεις φέτος τους δείκτες των ρολογιών σου μία ώρα πίσω; Το Ευρωπαϊκό ψήφισμα για την αλλαγή της ώρας και η απόφαση της Ελλάδας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα