Γνώρισε την Rose Ayling-Ellis! – Η συγκινητική ιστορία της γυναίκας που κρύβεται πίσω από την πρώτη κούκλα Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας

12:46 17/8/2022 - Πηγή: iPop

Η σταρ του «Strictly Come Dancing» Rose Ayling-Ellis και η Mattel παρουσίασαν την πρώτη κούκλα Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας! Ένας ξεχωριστός και πολύ γλυκός τρόπος για να αγκαλιάσουμε την διαφορετικότητα και την συμπερίληψη!

Η ηθοποιός του «EastEnders», η οποία κέρδισε το reality χορού το 2021, αφού έγινε η πρώτη κωφή διαγωνιζόμενη που εμφανίστηκε στο Strictly, συμμετέχει στη νέα καμπάνια «Rose, Barbie

& Friends».

Η Ayling-Ellis είναι μεταξύ του καστ των μοντέλων με διαφορετικότητα, τα οποία ενέπνευσαν τη νέα σειρά Barbie της Mattel, η οποία περιλαμβάνει την πρώτη κούκλα Ken με λεύκη, μια Barbie με προσθετικό πόδι και μια άλλη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Barbie® παρουσιάζει την πρώτη κούκλα με ακουστικά βαρηκοΐας και την κούκλα Ken με λεύκη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rose Ayling-Ellis (@rose.a.e)

Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας: Η κούκλα που θα λατρέψεις κι εσύ!

Η Ayling-Ellis, η οποία είναι κωφή από τη γέννησή της, αναγνώρισε ότι «είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά να μπορούν να βλέπουν τον εαυτό τους να εκπροσωπείται στα παιχνίδια με τα οποία παίζουν», σε μια δήλωση.

«Όταν ήμουν μικρή, σχεδίαζα ακουστικά βαρηκοΐας στις κούκλες Barbie μου για να τις κάνω να μοιάζουν με εμένα, οπότε είμαι ενθουσιασμένη που η Mattel κυκλοφορεί περισσότερες κούκλες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να γιορτάσουν και να αγκαλιάσουν την διαφορετικότητά τους», συνέχισε.

Η Ayling-Ellis έχει καταρρίψει πολλές φορές τα στερεότυπα, καθώς έγινε η πρώτη κωφή ηθοποιός στο EastEnders, παίζοντας την Frankie Lewis.

Στις 8 Μαΐου, η Ayling-Ellis έκανε την εμφάνισή της στο CBeebies, λέγοντας την ιστορία μιας νεαρής αρκούδας και του πατέρα της στο ταξίδι τους στην ανακάλυψη και τη διαχείριση της κώφωσης, στη νοηματική γλώσσα.

Η Δρ Jen Richardson, η οποία συνεργάστηκε με τη Mattel για να απεικονίσει με ακρίβεια τα ακουστικά βαρηκοΐας, είπε ότι ήταν «τιμή» της που ήταν μέρος αυτού του έργου.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που οι μικροί ασθενείς μου βλέπουν και παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει», είπε σε δήλωσή της.

Η Rosie Eggleston, υπεύθυνη συμμετοχής στην National Deaf Children’s Society, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κούκλα ένα «πραγματικά θετικό βήμα προς την συμπερίληψη».

«Σημαίνει πολλά για εκείνα τα κωφά παιδιά που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας επειδή θα δουν τις δικές τους εμπειρίες να αντικατοπτρίζονται σε ένα πραγματικά mainstream παιχνίδι», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η νέα συλλογή Barbie θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά «να είναι περήφανα για την κώφωση» και να ανοιχτούν στους «φίλους τους για το πώς είναι πραγματικά να είσαι κωφός».

Νωρίτερα φέτος, η Laverne Cox έγραψε ιστορία αφότου δημιούργησε μια κούκλα με βάση τον εαυτό της, καθιστώντας την την πρώτη κούκλα που φτιάχτηκε ποτέ μετά από μια τρανς γυναίκα.

Η ηθοποιός «The Orange Is The New Black» είπε ότι ήταν «σουρεαλιστικό» να τιμάται από τη Mattel για τον αντίκτυπό της ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα  της LGBT+ κοινότητας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γνώρισε την Rose Ayling-Ellis! – Η συγκινητική ιστορία της γυναίκας που κρύβεται πίσω από την πρώτη κούκλα Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γνώρισε, Rose Ayling-Ellis –, Barbie, ΐας,gnorise, Rose Ayling-Ellis –, Barbie, ΐas