Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου

11:47 17/8/2022 - Πηγή: iPop

Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε για δεύτερη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ο Έλληνας αθλητής, δεν κατέκτησε μόνο το χρυσό μετάλλιο, το βράδυ της Τρίτης (16/8), αλλά πραγματοποίησε και ένα τεράστιο άλμα στα 8.52μ., κάνοντας ρεκόρ αγώνων καθώς και την καλύτερη φετινή επίδοση στο μήκος.

Αγωνιστικά, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε ως πιο ισχυρό αντίπαλό τον κακό του εαυτό. Ο Έλληνας, αναμφίβολα, πήρε ίσως το πιο εύκολο χρυσό στην μέχρι τώρα καριέρα του μιας και οι αντίπαλοί

του ούτε που τον… άγχωσαν, πραγματοποιώντας άλματα λίγο πιο πάνω από τα οκτώ μέτρα. 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ Ντιουκς με 8.06μ., ενώ με την ίδια επίδοση 8.06μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ, αφού ο Βρετανός είχε καλύτερη δεύτερη επίδοση.

Σημειώνεται πως ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο 4ος αθλητής στην ιστορία του μήκους στην διοργάνωση που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, μετά τους Βίλεμ Λέχουμ (Γερμανία, 1934-38), ο Ιγκορ Τερ-Οβανεσιάν (ΕΣΣΔ, 1958-62) που είναι και ο μόνος με τρία χρυσά στο μήκος και Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία, 2014-16).

20 χρόνια ArGOODaki – Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Αντώνης Τσαπατάκης στέλνουν μέσα από το iPop ένα μήνυμα αγάπης

Τα αλμάτα του Μίλτου Τεντόγλου

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε λίγο νωθρά τις προσπάθειες του, με το πρώτο του άλμα να είναι άκυρο. Βέβαια, το γεγονός αυτό φάνηκε πως πείσμωσε τον Μίλτο, με τον ίδιο να κάνει την μία προσπάθεια καλύτερη από την άλλη.

Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο άλμα έκανε επίδοση 8.23μ., στο τρίτο άλμα βελτιώθηκε κατά 12 εκατοστά με άλμα στα 8.35μ. για να έρθει η τέταρτη και τελευταία προσπάθεια του Έλληνα στον τελικό, όπου με… πτήση στα 8.52μ. έκανε ρεκόρ αγώνων και συνάμα την καλύτερη φετινή επίδοση στο μήκος.

Μίλτος Τεντόγλου: Το παιδί που άγγιξε τις καρδιές των Ελλήνων εκτός από Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020»

Μίλτος Τεντόγλου: «Πάντα έχω στο μυαλό το Παγκόσμιο ρεκόρ»

Αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε στο επίτευγμά του που δεν ήταν άλλο από το ρεκόρ αγώνων λέγοντας πως «Ήταν πολύ καλός αγώνας για μένα. Έκανα αυτό που ονειρευόμουν. Ένα ρεκόρ αγώνα. Ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Ήταν απίστευτος ο κόσμος, εκπληκτικός. Δεν είδα κενή θέση στη κερκίδα του μήκους. Ήταν η οικογένειά μου εδώ, η εθνική ομάδα και έκαναν φοβερή κερκίδα και τους ευχαριστώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λόγια που είπε στην ομάδα του, πριν ξεκινήσει ο τελικός, αλλά και στην πετυχημένη του πρόβλεψη πως αυτός θα ήταν ο νικητής του τελικού. «Πριν τον αγώνα είπα στα παιδιά της ομάδας ότι αν κάνω άκυρο στο πρώτο άλμα, θα κερδίσω. Δεν το είπα τυχαία γιατί είναι εύκολο να ρυθμίσεις ένα άκυρο άλμα μετά. Πήγα για ένα άλμα ασφαλείας και στη συνέχεια στο 8,52μ. είχε άπνοια και είπα… εδώ είμαστε. Πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος» ήταν τα λόγια του.

Ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης έκλεισε δίνοντας μία υπόσχεση για το 2023, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ. Αναλυτικότερα είπε:

«Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Ορεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνει σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ωστόσο, πάντα έχω στο μυαλό το Παγκόσμιο ρεκόρ».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα