Γίνε θεατής στη ζωή σου

20:31 12/12/2020 - Πηγή: iPop

Οξύμωρο αυτό που σου ζητάμε έτσι; Συνήθως πάντα σου λέμε να ζεις τη ζωή σου και να μην είσαι θεατής σε αυτήν. Σήμερα, όμως, σου ζητάμε να κάνεις το αντίστροφο και υπάρχει λόγος: Γίνε θεατής στη ζωή σου!

Νομίζεις πως η ζωή σου προέκυψε; Πως δεν έχεις βάλει το χεράκι σου σ’ αυτό; Αν μπορούσες να βγεις για λίγο από τον «εαυτό» σου –όχι από τα ρούχα σου- και να παρατηρήσεις τη ζωή σου ως θεατής θα είχες εκπλαγεί με αυτά που θα έβλεπες. Χωρίς κριτική, αλλά με απλή αντικειμενική παρατήρηση.

Τι θα αντιληφθείς εάν γίνεις θεατής στη ζωή σου;

Αυτό που θα αντιληφθείς πρώτα

απ’ όλα και πραγματικά είναι αστείο, είναι ότι όντως κάνεις αυτό που θέλεις, χωρίς να το συνειδητοποιείς, απλά κατηγορώντας άλλους ή τη ζωή για τις δικές σου επιλογές.

Όταν για παράδειγμα προσπαθείς να διαβάσεις ένα βιβλίο, αλλά δεν συγκεντρώνεσαι, εσύ καταπιέζεις τον εαυτό σου και τον περιορίζεις. Η σκέψη σου φωνάζει πως θέλει να βρίσκεται αλλού αλλά δεν της το επιτρέπεις.

Όταν τρέχεις αγχώνεσαι και δεν βρίσκεσαι ποτέ στο παρόν, εσύ επιλέγεις να μην εμπιστεύεσαι τη ζωή και να θέλεις να την ελέγχεις.

6 λόγοι που θα σου δώσουν έμπνευση να δεις τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία!

Δες πόση ενέργεια, συναίσθημα, φαντασία επενδύεις σε σενάρια αποτυχίας, μοναξιάς, έλλειψης κ.λπ. και πόσο λίγη αντίστοιχα διαθέτεις για τη χαρά, τη γαλήνη, την ενότητα και θα καταλάβεις τι έχεις δημιουργήσει στη ζωή σου.

Ποιος σε αναγκάζει να πιστεύεις αυτά που πιστεύεις; Αν αυτά που πιστεύεις δεν σου δίνουν αυτά που θέλεις, δεν πρέπει να αρχίσεις κάποια στιγμή να τα αμφισβητείς;

Δέσμιος είσαι μόνο του εαυτού σου. Και αυτό που σε περιορίζει είναι η άγνοια. Χρειάζεται μόνο να μάθεις. Η ελευθερία βρίσκεται στη γνώση και η γνώση αφορά πάντα μόνο τον εαυτό σου.

Info!

Είμαι η Βίκυ Ανδρή. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως Τεχνικός Τύπου στον χώρο των εφημερίδων και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως συντάκτρια των τηλεοπτικών περιοδικών ΤV24 και TiVi Σίριαλ.

Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου είχα τρέλα με δύο πράγματα, την ψυχολογία και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Γι’ αυτό και στην πορεία μου πέρασα από τα μονοπάτια της ψυχολογίας με σπουδές στο Athens Synthesis Center- Συνθετική Ψυχολογία. 

Μέσα από τη δουλειά μου στα τηλεοπτικά περιοδικά μυήθηκα στον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έμαθα πώς είναι να  πιάνεις ένα σκουπίδι -κυριολεκτικά- και να του δίνεις μορφή. Να το μετατρέπεις σ’ ένα έργο τέχνης. 

Εδώ και δέκα χρόνια έχω τη στήλη «Μην το πετάς» με Do Ιt Yourself ενώ στα «Γλυκά Μυστικά» παρουσίαζα βήμα-βήμα τις δημιουργίες μου. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φτιάξτε μόνοι σας κεριά εύκολα και γρήγορα» με τεχνικές πάνω στο κερί, ενώ παράλληλα έδινα μαθήματα DΙYS σε αρχάριους και μη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γίνε θεατής στη ζωή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γίνε,gine