Γιατί το ότι δεν θα πας φέτος διακοπές μπορεί να είναι και το καλύτερο που θα σου συμβεί

16:02 22/7/2021 - Πηγή: iPop

Αν είσαι από εκείνους που φέτος δεν θα πάνε διακοπές, ίσως τελικά να είναι και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί αυτό το καλοκαίρι.

Ανάλογα με τους λόγους που σε κρατούν στην πόλη σου, θα μπορούσες να τους πάρεις και να τους αναλύσεις. Την παρούσα φάση αυτό μπορεί να φαντάζει κάτι στενάχωρο ή θλιβερό για εσένα. Και το καταλαβαίνω αυτό και το σέβομαι αλλά πώς μπορούμε να βρούμε το θετικό μέσα σε αυτό. Υπάρχει; Κάπου θα υπάρχει ένα θετικό ακόμα και αν δεν φαίνεται ξεκάθαρα. Κάποιο μάθημα θα πάρεις από αυτό,

κάτι θα πρέπει να αλλάξεις για να πας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οποιοσδήποτε λόγος σε κρατήσει φέτος στην πόλη σου, είτε αυτό είναι ο κορονοϊός, ή η απουσία κατάλληλης παρέας, ή η έλλειψη χρημάτων είτε για οποιονδήποτε άλλον λόγο μείνεις πίσω αυτό μπορεί να είναι και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί.

Freepik

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι και οι διακοπές έχουν συνδυαστεί με νησί-ξαπλώστρα-παραλία δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους ή ακόμα και αν σου ταιριάζει και θα ήθελες να το κάνεις αλλά δεν μπορείς, μένοντας πίσω είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστείς, να σχεδιάσεις τα επόμενά σου βήματα και αν αυτό είναι κάτι που θες να αλλάξεις, μπορείς.

Η τέχνη του να περνάς καλά

Είναι τέχνη και κρύβει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή οπουδήποτε! Ακόμα και από την ευκολία του σπιτιού σου. Φτιάχνοντας εσύ τις συνθήκες σου ιδανικές όπως εσύ τις επιθυμείς.

Στη φάση των διακοπών το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να καταφέρουμε να διακόψουμε ουσιαστικά αυτό που κάνουμε όλο το χρόνο. Να κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά μας. Το πρωινό χουζούρι, το διάβασμα ενός όμορφου βιβλίου για όσο θέλουμε χωρίς τη βιασύνη να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, οι βόλτες στην πόλη απολαμβάνοντάς την άδεια και χωρίς κίνηση είναι πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει όλο τον υπόλοιπο καιρό.

Ο σχεδιασμός της στρατηγικής για το επόμενο βήμα είναι κάτι που γίνεται καλύτερα όταν είσαι ξεκούραστος. Η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι ένα δώρο που χρειάζεται ο οργανισμός μας ώστε να μαζέψει δυνάμεις και να γεμίσει τις μπαταρίες του για το επόμενο απαιτητικό διάστημα.

Τι είναι αυτό που θέλω πραγματικά

Αν αυτό που θες πραγματικά είναι να πας διακοπές, μπορείς να δεις τα δεδομένα σου και αυτά που σου στερούν αυτή τη στιγμή την δυνατότητα διακοπών και να αναπτύξεις όλες τις επιλογές που έχεις διαθέσιμες ή μπορείς να δημιουργήσεις εσύ.

Αν είναι το ότι δεν έχεις χρήματα, μπορείς να δομήσεις τις λύσεις σου, για το πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα και να επιλέξεις κάτι για το τέλος του καλοκαιριού ίσως που θα έχεις μαζέψει το μπάτζετ που απαιτείται για αυτό και να επιλέξεις οικονομικούς προορισμούς και επιλογές ώστε να προσαρμοστείς στα δεδομένα σουΑν δεν έχεις παρέα γιατί η παρέα σου πήγε με σύντροφο διακοπές ή έκανε οικογένεια τότε μπορείς να δεις τι άλλες επιλογές υπάρχουν. Από τον κύκλο των φίλων που έχεις με ποιον πιστεύεις ότι θα περνούσες εξίσου καλά; Αν φοβάσαι τον κορονοϊό, τι μπορείς να κάνεις σήμερα ώστε να μη φοβάσαι; Τι μπορείς να αλλάξεις και τι περνά από το δικό σου χέρι σε αυτή τη συνθήκη; Οι comfort zones δεν φέρνουν ποτέ αλλαγές

Αν η κατάσταση που ζεις σήμερα δεν σου αρέσει. Αν πιστεύεις πως το γεγονός ότι φέτος δεν θα πας διακοπές είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί, τότε λογικά αυτό είναι κάτι που θες να αλλάξεις. Άρα με κάποιον τρόπο θα πρέπει να μαζέψεις τα δεδομένα σου και να κάνεις κάτι διαφορετικά σε σχέση με το ό,τι έκανες σήμερα.

Διαφορετικές δράσεις προσφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα. Αν αυτό που έκανες μέχρι χθες δεν λειτουργεί όπως θες, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι που μπορείς να κάνεις με ευκολία και χωρίς να πιεστείς και να δεις τα αποτελέσματα που θα σου δώσουν.

Οπωσδήποτε η λύση του να κάτσεις στους τέσσερις τοίχους και να «κλαίς τη μοίρα σου» είναι μια πρόταση που δε θα έκανα ποτέ σε κανέναν.

Η προτεραιότητα είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας και στα αλήθεια αν είμαστε καλά μέσα μας, αν είμαστε οκ με τις επιλογές και τις αποφάσεις μας τότε δε χρειάζεται κανένα νησί και καμία παραλία για να μας φτιάξει τη διάθεση.

Επομένως, το γεγονός ότι θα μείνεις στην πόλη ίσως σου δώσει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνεις αλλαγές που θα σε πάνε σε επόμενο βήμα και σε κάτι που αύριο θα σε ευγνωμονείς που τελικά βρήκες το θάρρος να το κάνεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί το ότι δεν θα πας φέτος διακοπές μπορεί να είναι και το καλύτερο που θα σου συμβεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα