Γιατί πρέπει να ταξιδέψεις έστω και μία φορά solo

12:51 19/7/2020 - Πηγή: iPop

Το να ταξιδεύεις με τους φίλους ή με την οικογένειά σου μπορεί να είναι φανταστικές διακοπές με πολλές όμορφες στιγμές, όμως πρέπει να ταξιδέψεις έστω και μία φορά μόνη! Δεν βρίσκεις το λόγο; Γι’ αυτό τον βρήκαμε εμείς! Ταξίδεψε μόνη για όλους τους παρακάτω λόγους.

Ταξίδεψε μόνη γιατί…Θα εστιάσεις στον προορισμό

Δεν θα υπάρχει κάποιος να αλληλεπιδράς μαζί του και έτσι η προσοχή σου θα είναι απόλυτα επικεντρωμένη στο μέρος που είσαι. Συχνά οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μόνοι τους έχουν παρατηρήσει ότι οι αναμνήσεις τους από το ταξίδι είναι πιο ζωντανές απ’ ότι όταν είναι με κόσμο.

Θα γνωρίσεις
τους ντόπιους

Όταν ταξιδεύεις μόνη δεν έχεις κάποιον να ψάξετε μαζί για το που να πάτε για πρωινό για παράδειγμα και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να σταφείς στους ντόπιους. Είναι πολύ ωραίο να γνωρίζεις κόσμο από άλλη κουλτούρα και συχνά όταν ταξιδεύεις σε γκρουπ δεν είναι το ίδιο εύκολη η προσέγγιση.

Unsplash/Dan GoldΚάνε το πρόγραμμά σου

Πολλές φορές στα ταξίδια με φίλους μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες για το τι θα ήθελε ο κάθε ένας να κάνει, όχι όταν είσαι solo όμως. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις και όποια ώρα το θελήσεις χωρίς άγχος και ανησυχία! Και αν μετανιώσεις και για κάποια επιλογή που έκανες τουλάχιστον δε θα έχεις τύψεις ότι κατέστρεψες και το απόγευμα της παρέας σου.

Άλλαξες γνώμη για κάτι; Κανένα πρόβλημα!

Δικό σου το καρπούζι δικό σου και το μαχαίρι που λένε! Άλλαξες απόφαση για το φαγητό που θα φας σήμερα, για την απογευματινή βόλτα, για το που θα διανυκτερεύσεις; Κανένα πρόβλημα γιατί δε χρειάζεται να λογομαχήσεις με κανέναν, απλά θα κάνεις reschedule στο πρόγραμμα σου!

Pexels/Haley BlackΈχεις το απόλυτο control για τα έξοδα

Αν ξοδέψεις κάτι παραπάνω σε μία αγορά που θέλησες να κάνεις και είχες κανονίσει το βράδυ να κάνεις μία αρκετά ακριβή έξοδο τότε ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποια τροποποίηση. Όμως τουλάχιστον αυτή η επιλογή είναι δική σου και δε θα επιβαρύνει κανέναν άλλο!

Αποκτάς αυτοπεποίθηση

Ίσως το πιο σημαντικό. Θες – δεν θες, θα είσαι κάπου μόνη, θα χρειαστεί να μιλήσεις στον ξένο που πίνει τον καφέ του δίπλα σου. Θα αποκτήσεις καινούριες εμπειρίες, θα δεις πράγματα και θα κάνεις ένα ταξίδι στο οποίο θα στηρίζεσαι αποκλειστικά πάνω στον εαυτό σου. Αν αυτό δε σου τονώσει την αυτοπεποίθηση τότε δε ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει!

Πιστεύω ότι έχεις όλους τους λόγους να κάνεις ένα ταξίδι solo. Δεν έχεις παρά να κερδίσεις πολλά! Βρες τον προορισμό, ετοίμασε βαλίτσες και καλό σου ταξίδι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ταξίδι με γκρουπ ή μόνος; Τι συμφέρει τελικά;

Photo: Freepik

Το άρθρο Γιατί πρέπει να ταξιδέψεις έστω και μία φορά solo εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα