5 λόγοι να πιεις τον καφέ σου πριν την προπόνηση

20:31 18/7/2020 - Πηγή: iPop

Πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση μπορεί να είναι η ώθηση που χρειάζεσαι για να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματά σου. Η καφεΐνη βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας και αυξάνει την καύση λίπους, οπότε αν πεις τον καφέ σου πριν την προπόνηση μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη.

Μπορεί ο χύμα καφές να είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή, όμως σίγουρα δεν είναι η καλύτερη. Το ιδανικό είναι να αγοράσεις κόκκους καφέ και να τους αλέσεις πριν τους χρησιμοποιήσεις προκειμένου να διατηρήσεις όλες τις ιδιότητες

του καφέ.

Δεν σε πείσαμε και χρειάζεσαι περισσότερους λόγους για να πιεις τον καφέ σου πριν τη γυμναστική; Οι παρακάτω 5 λόγοι σίγουρα θα σε πείσουν.

5 λόγοι να πιεις τον καφέ σου πριν την προπόνησηΑύξηση της αδρεναλίνης

Η φράση, but first, coffee!  τώρα αποκτάει νόημα. Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, την καρδιά και την αρτηριακή μας πίεση. Για το λόγο αυτό ο καφές είναι εξαιρετικός το πρωί για να ενεργοποιήσει το μυαλό και το σώμα. Μας δίνει αυτή την ώθηση της αδρεναλίνης που μας κάνει να προσπαθούμε περισσότερο σε κάθε προπόνηση.

Βοηθά στη χρήση λίπους ως καύσιμο

Η καφεΐνη βοηθά στην απελευθέρωση λιπαρών οξέων. Έτσι πίνοντας τον καφέ πριν από την προπόνηση, βοηθά στη χρήση λίπους ως ενέργεια και τη διατήρηση των υδατανθράκων για την αύξηση των μυών. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξουμε στο σώμα μας πώς να χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμο.

Αυξάνει την απόδοση

Ο καφές βοηθά στη μείωση της σωματικής κόπωσης και παράλληλα βελτιώνει την απόδοση κατά την άσκηση. Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε περισσότερες επαναλήψεις.

Μειώνει τον πόνο των μυών

Το να πίνεις ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ πριν από την προπόνηση σε βοηθάει στο να ανέχεσαι την ισχυρή άσκηση και να νιώθεις λιγότερους μυϊκούς πόνους όταν τρέχεις. Επομένως, βελτιώνει την αντίσταση σου.

Λιγότερες λιγούρες

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν καφέ πριν από την προπόνηση τους έτρωγαν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας και είχαν λιγότερες λιγούρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Η καφεΐνη είναι το μυστικό για μία καλή προπόνηση!

Photos: Instagram @timberyarduk / @rebstherunner / @madebyjava

Το άρθρο 5 λόγοι να πιεις τον καφέ σου πριν την προπόνηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα