To 7ο Διεθνές εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο έρχεται!

10:02 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας που διοργανώνεται από τον Δήμο του Κιλκίς, μας προσκαλεί στο 7ο Διεθνές εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο 2014… εμείς θα είμαστε εκεί! Εσύ θα το χάσεις;

Τι είναι το Διεθνές εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο;

Είναι ένα «Γεια, hello, wie gehts? How are you, γουόμορφουλ people»

Έτσι είναι. Πρώτα ακούς αυτή την φράση, μετά αναρωτιέσαι τι σημαίνει και ύστερα από λίγο

είσαι απόλυτα σίγουρος για το τι εννοεί. Μπαίνεις στο νόημα. Δε χρειάζεται να μιλάς άπταιστα καμία ξένη γλώσσα, δε χρειάζεσαι τις λέξεις. Χρειάζεσαι μόνο το σώμα και τη διάθεση να το δοκιμάσεις. Κι έτσι αργά ή γρήγορα, παρασύρεσαι, μιλάς, αντιμιλάς, παραμιλάς, προβληματίζεσαι, κινείσαι, πέφτεις και σηκώνεσαι, σταματάς, ακούς, συμφωνείς, διαφωνείς, φυσάς, ξεφυσάς, θυμώνεις, φιλιώνεις, αγαπάς, ερωτεύεσαι, παίζεις, γελάς και ξαφνικά… υποκλίνεσαι. Και τότε τι; τέλος; Όχι. Γιατί μετά θυμάσαι . Θυμάσαι πρόσωπα, ανθρώπους, φράσεις και στιγμές. Πρόσωπα ειλικρινή, άνθρωποι, όπως κι εσύ, φράσεις σαν την παραπάνω και στιγμές, που μένουν.

Ένα τέτοιο γλυκό ξάφνιασμα είναι η συνάντηση του Κοινωνικού Θεάτρου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς. Μία μεγάλη τσίχλα με γεύση ανθρώπων διαφορετικών, πολυποίκιλων πολιτισμών, ηλικιών και εμπειριών, που είναι έτοιμη να μασηθεί, να αλλάξει σχήμα, να γίνει φούσκα μεγάλη και να σκάσει… αφήνοντας όμως μία γλυκιά γεύση μες στο στόμα.

Το φετινό θέμα μας…. «Η Ειρήνη»

Η δράση

Θα δημιουργηθούν δυο μικτές ομάδες νέων 16 με 21 ετών, μια στην Θεσσαλονίκη και μια στο Κιλκίς, διαφορετικής προέλευσης και εμπειριών. Θα δουλέψουν σε ομάδες την ιδέα που προτείνουμε σχετικά με την κοινωνική συμμετοχή και την προσωπική και ομαδική ευθύνη στην επίλυση των κοινωνικό-πολιτιστικών θεμάτων της καθημερινότητας, κάνοντας προτάσεις και χρωματίζοντας εικόνες του καθημερινού κόσμου, μέσα από κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες, εμπειρίες, ταμπού και ευθύνες.

Θα χαρτογραφήσουμε με απόψεις, προσωπικές εμπειρίες, πληροφορίες και οριοθετήσεις μεταξύ του λάθους και του σωστού, μια τοπική εικόνα της περιόδου που καλούνται οι έφηβοι για πρώτη φορά να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον καθώς και τρόπους συνειδητής αντιμετώπισης.

Σε αυτή τη δράση θα συμμετάσχει η διεθνής ομάδα σκηνοθετών /εμψυχωτών που τα τελευταία χρόνια συντονίζει το εργαστήριο:

Από τη Γερμανία, George Kitsner
Από τη Γαλλία, Fabrice Tanguy
Από την Πορτογαλία, Joao Pedro Correia
Από την Ελλάδα, Μάρθα Κατσαρίδου
Συντονιστής της ομάδας, ο Ισπανός Koldo Vío

Φέτος, θα συμμετάσχει εθελοντικά μια ομάδα νέων που θα συλλέγει εικόνες και μαρτυρίες από τους οργανωτές και συμμετέχοντες. Θα είναι το βασικό υλικό για την αξιολόγηση και έκδοση ενός λευκώματος – ντοκουμέντο για την περαιτέρω εκπαιδευτική αξιοποίηση της δραστηριότητας.

Συμμετέχοντες: 40 άτομα. Νέοι και νέες από 16 έως 21 ετών
Προέλευση: Από σχολεία και πανεπιστήμια
Ημερομηνίες: Από 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014
Χώροι: Στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη:
Ωράριο εργαστηρίων: Από τις 15:30 έως 19:30.
Αποτέλεσμα: Θα παρουσιαστεί ανοιχτή παράσταση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, Σαββατο 04/10 και στη Θεσσαλονίκη, ΚΥΡΙΑΚΉ 05/10.

Και πώς θα δηλώσεις συμμετοχή;

…στα τηλέφωνα του Δήμου Κιλκίς: 23413 52 205, Του Καλλ. Διευθυντή: 6977 635 606
Στο e-mail: [email protected]

Μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες για το Φεστιβάλ του Κιλκίς εδώ!

The post To 7ο Διεθνές εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο έρχεται! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα