Γιατί νιώθουμε άσχημα όταν περνάμε πολύ ώρα στο Facebook!

06:31 17/8/2014 - Πηγή: iPop

Την επόμενη φορά που θα έχεις κακή διάθεση, ίσως θα πρέπει να προσπαθήσεις να μειώσεις λίγο το χρόνο που κάθεσαι στο facebook μήπως και αισθανθείς καλύτερα. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ίσως και να το καταφέρεις καθώς οι δύο ειδικοί ψυχολόγοι για τις επιδράσεις των socialmedia που διεξήγαγαν τη μελέτη είναι πλέον σίγουροι πως όσο περισσότερο χρόνο κάτσεις στο Facebook τόσο χειρότερα θα αισθανθείς με

το κλείσιμο του υπολογιστή.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Facebook είναι από τα χειρότερα μέρη στο διαδίκτυο που θα σε κάνουν να νιώσεις πως σπαταλάς τη ζωή σου.

«Φαίνεται ότι, σε σύγκριση με την περιήγηση στο Internet, το Facebook κρίνεται ως το λιγότερο σημαντικό και χρήσιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο διαδικτυακό κόσμο με αποτέλεσμα όταν το καταλαβαίνουμε να νιώθουμε άσχημα όταν περνάμε πολύ ώρα στο Facebook!» τονίζουν οι υπογράφοντες την έρευνας, ChristinaSagioglou Χριστίνα και Tobias Greitemeyer από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

Αυτή η έρευνα έρχεται σε αντίθεση με αυτή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων που είχε κάνει το ίδιο το Facebook, στην οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει τη συμπεριφορά των χρηστών του. Σε εκείνη την έρευνα είχε διαπιστωθεί πως αν ο χρήστης βλέπει συνεχώς θετικά σχόλια, θα έχει και ευχάριστη διάθεση.

Αυτή η νέα έρευνα έρχεται σε αντίθεση με τη δική του πρόσφατη μελέτη του Facebook σχετικά με τη δύναμη του site για να χειραγωγήσουν τις διαθέσεις. Facebook, διαπιστώνεται ότι, ενώ η περιοχή έχει τη δυνατότητα να χειροτερεύουν τη διάθεση ενός ατόμου, μπορεί να βελτιώσει επίσης, οι άνθρωποι δεν Υποθέτοντας εμφανίζονται αρνητικές θέσεις.

Οι αυστριακοί ερευνητές διαπίστωσαν από την άλλη , πως όσα θετικά σχόλια και να βλ΄πει ο χρήστης, αν κάθεται πολύ ώρα στο Facebook τότε θα έχει άσχημη διάθεση. Μάλιστα και από τους 300 αγγλόφωνους και γερμανόφωνους της έρευνας, ούτε ένας δεν αισθάνθηκε καλά μετά από πολύ ώρα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αν είναι έτσι, τότε γιατί συνεχίζουμε να περνάμε ατελείωτες ώρες στο Facebook.

«Επειδή οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ονομάζεται «συναισθηματικό σφάλμα πρόβλεψης,» υποστηρίζουν οι ερευνητές σύμφωνα με ένα τρίτο πείραμα από τη μελέτη. Οι συμμετέχοντες υπέθεταν πως θα αισθανθούν καλύτερα με το να περάσουν πολύ χρόνο στο Facebook. Αν λοιπόν νιώθεις κι εσύ άσχημα μετά από πολύ χρόνο στο Facebook, τότε δοκίμασε να το ελαττώσεις.

The post Γιατί νιώθουμε άσχημα όταν περνάμε πολύ ώρα στο Facebook! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα