Για τους πόρους στο πρόσωπό σου φταις εσύ κι αυτά είναι τα λάθη που κάνεις!

13:06 21/2/2020 - Πηγή: iPop

Το υπερβολικά λιπαρό δέρμα, τα νεκρά κύτταρα, η βρωμιά και τα βακτήρια φράζουν τους πόρους του δέρματος και τους κάνουν να δείχνουν πιο μεγάλοι. Ωστόσο, μήπως φταις κι εσύ που οι πόροι του δέρματος φαίνονται πιο έντονοι;

Η φροντίδα του προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντική αλλά ορισμένες φορές μπορεί να σου γίνεται εμμονή κι αυτό δεν είναι καλό. Έχει αποδειχθεί πως και η υπερβολική φροντίδα του προσώπου όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά μας βλάπτει.

Γιατί οι πόροι του δέρματος φαίνονται πιο μεγάλοι; Ποια είναι τα λάθη που κάνεις;

Μωρομάντιλα

Όταν

καθαρίζεις το πρόσωπό σου συχνά με μαντηλάκια που έχουν και λάδι, τότε αυτό ερεθίζει το δέρμα σου και το κάνει ακόμη πιο λιπαρό. Μπορεί μερικές φορές να είναι η εύκολη λύση αλλά αν το έχεις κάνει συνήθεια… τότε πρέπει να το σταματήσεις.

Στην πραγματικότητα, ένα λεπτό στρώμα λαδιού είναι απαραίτητο για το δέρμα σου. Αλλά αν το χρησιμοποιείς σε υπερβολικό βαθμό αυτό μπορεί να φράξει τους πόρους και να τους κάνει να φαίνονται ακόμη πιο μεγάλοι.

Πειράζεις το πρόσωπό σου

Ναι, μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό όταν σπας ένα σπυράκι αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σωστά και με ασφάλεια. Υπάρχουν αρκετά βακτήρια στο δέρμα σου και όταν σπας ένα σπυράκι εκθέτεις την πληγή σε αυτό το βακτήριο.

Αν πειράζεις ένα σπυράκι και το πιέζεις ενώ δεν είναι ακόμη έτοιμο να βγει, αφήνεις τα βακτηρίδια να εισέλθουν στο εσωτερικό στρώμα του δέρματός σου. Αυτό μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη, να ερεθιστεί το σημείο, να αφήσεις σημάδια στο πρόσωπό σου και να δημιουργηθούν περισσότερα σπυριά.

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι με 5 κινήσεις!

Υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά για να αφαιρέσεις τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα αλλά μπορεί και να φράζει το δέρμα σου όταν το κάνεις σε υπερβολικό βαθμό.

Χρειάζεται να το κάνεις μια με δύο φορές την εβδομάδα, αν θέλεις να δεις βελτίωση στο δέρμα σου. Γιατί όταν το παρακάνεις, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, οι πόροι ανοίγουν και χωρίς το φυσικό λάδι στο πρόσωπο, απορροφούν τη σκόνη και τη βρωμιά. Κι αυτό κάνει τους πόρους σου μεγαλύτερους.

jcomp / FreepikΤο ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα οδηγεί σε ρυτίδες και σε κάνει να δείχνεις πιο μεγάλη. Παράλληλα, κάνει και τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι και το πρόσωπό σου θαμπό.

Γι΄αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείς τη σωστή ενυδατική για το πρόσωπό σου σε καθημερινή βάση. Και δύο φορές την ημέρα αν χρειάζεται!

Διατροφή

Ασφαλώς και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας και στο δέρμα μας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το αλκοόλ, τα φαγητά με επεξεργασμένη ζάχαρη, τα τηγανητά και τα πικάντικα βλάπτουν το πρόσωπό σου και ίσως θα έπρεπε να τα αποφεύγεις.

Μπορεί να προκαλέσουν μια φλεγμονή και να δημιουργήσουν ακμή. Μια σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την υγεία μας, το σώμα μας, το δέρμα μας και την ψυχολογία μας!

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα απαλλαγείς απ’ τους μαύρους πόρους με φυσικό τρόπο

Photo: unsplash/Laia Núñez

Το άρθρο Για τους πόρους στο πρόσωπό σου φταις εσύ κι αυτά είναι τα λάθη που κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα