Για σένα που εργάζεσαι το Καλοκαίρι… φτιάχνουμε το πρόγραμμα διατροφής σου!

14:50 5/8/2019 - Πηγή: iPop

Δουλειά, καλοκαίρι, ζέστη, διατροφή… Μερικές ζόρικες λέξεις όταν συνδυάζονται. Εμείς φτιάχνουμε το πρόγραμμα διατροφής σου αν είσαι εργαζόμενο κορίτσι αλλά θέλεις να απολαμβάνεις το φαγητό, να παίρνεις τα απαραίτητα συστατικά και να διατηρείς τη φόρμα σου.

Έχουμε το πρόγραμμα διατροφής που χρειάζεσαι για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Δεν είναι ένα πλήρες πρόγραμμα αλλά τρεις μέρες με πρωινό που σου δίνει δύναμη, απολαυστικό μεσημεριανό και βραδινό που δεν θα σε φουσκώσει και δεν θα σκάσεις (κι άλλο) από

τη ζέστη.

Πρόκειται για απλές συνταγές που μπορείς να εφαρμόσεις κι εσύ και να βάλεις στο πρόγραμμά σου. Κάνε ένα πλάνο γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να τρέφεσαι πιο σωστά και να απολαμβάνεις το φαγητό.

Το… τριήμερο πρόγραμμα διατροφήςΠρωινό

Ένα μπολ γιαουρτιού είναι εύκολο να να το φτιάξεις και θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Εδώ έχουμε αντικαταστήσει το κανονικό γιαούρτι σε γιαούρτι καρύδας χωρίς ζάχαρη  κι έχουμε προσθέσει την παραδοσιακή granola. Για κάθε μέρα δοκιμάζουμε διαφορετικούς συνδυασμούς για να μη βαριόμαστε και να έχουμε ποικιλία!

#1 Μέρα: Γιαούρτι καρύδας, granola χωρίς κόκκους, σμέουρα και βατόμουρα.

#2 Μέρα: Γιαούρτι καρύδας, granola, μάνγκο και φρούτα του δάσους.

#3 Μέρα: Γιαούρτι καρύδας, granola, μπανάνα, χουρμάς και chips κακάο.

Photo: unsplash/CoWomenΜεσημεριανό

Όσοι κάνουν δίαιτα ή ακολουθούν μια συγκεκριμένη διατροφή… λένε απλώς πως δεν μπορούν να τρώνε άλλη σαλάτα κι έχουν μπουχτίσει!

Έτσι, φτιάχνουμε ένα τάπερ που διαφέρει από τη σαλάτα αλλά μας δίνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Εύκολο να το φτιάξεις σε λίγο χρόνο καθώς είπαμε… είσαι εργαζόμενη κορίτσι. Καλοκαιριάτικα. Στην Αθήνα.

#1 Μέρα: Shushi Stlye: 

Καστανό ρύζι, μαγειρεμένο σολομό, καρότο κομμένο σε κομματάκια, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, τουρσί και φύκια. Όλα σε ένα μπολ!

#2 Μέρα: Taco Style

Κινόα, μαύρα φασόλια, ραπανάκι, λάχανο τριμμένο, κόλιανδρο, πράσινη πιπεριά κομμένο και guacamole. Όλα σε ένα μπολ!

#3 Μέρα: Mezze Style

Ψητά λαχανικά (κολοκυθάκια, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια, σπαράγγια – ό, τι φαίνεται καλό), ελιές καλαμών, ρόκα, μαϊντανός, λάδι και λεμόνι. Όλα σε ένα μπολ!

Photo: unsplash/Brooke LarkΒραδινό

Για το βραδινό το μενού έχει τρεις εύκολες συνταγές για να μπορείς να κοιμηθείς σαν πουλάκι, να μην φουσκώσεις αλλά και να μην κοιμηθείς νηστική. Και θα τις αγαπήσεις αυτές τις συνταγές.

#1 Μέρα: Σαλάτα κοτόπουλο με ginger

Υλικά:

2 1/2 φλιτζάνι baby kale1/2 κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες2 στήθη κοτόπουλου1/2 κουταλάκι ginger τριμμένοΧυμό από 1 λεμόνι1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο1/4 φλιτζάνι λάδι1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λάδι και τοποθετούμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Καθώς μαγειρεύονται, ανακατεύουμε μαζί το ginger, το χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο και το λάδι. Προσθέτουμε σε αυτό το baby kale και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Από πάνω ρίχνουμε το σουσάμι και λίγο αλάτι.

#2 Μέρα: Μακαρόνια πένες

Υλικά:

2 1/2 φλιτζάνι baby kale2 σκελίδες σκόρδο1/3 κούπα φιστίκιαΞύσμα λεμονιού1/2 φλιτζάνι λάδι225 γρ μαγειρεμένα μακαρόνια πένες1 φλιτζάνι παγωμένο μπιζέλι

Εκτέλεση

Συνδυάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπολ και χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σως πάνω από τα μακαρόνια κι από πάνω το μπιζέλι. Αλάτι, πιπέρι κι έτοιμο!

#3 Μέρα: Τα πιο νόστιμα λευκά φασόλια

2 κουταλιές της σούπας λάδι1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο1 κουταλάκι κύμινο1 κουταλάκι κουρκουμά1 κονσέρβα λευκά φασόλια1 κονσέρβα τοματίνια2 1/2 φλιτζάνι baby kale

Εκτέλεση

Θερμαίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμη δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια και τα τοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε αλάτι και το baby kale και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά ακόμη.

Photo: unsplash/Lex Sirikiat

Το άρθρο Για σένα που εργάζεσαι το Καλοκαίρι… φτιάχνουμε το πρόγραμμα διατροφής σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα