Για να δεις το υπόλοιπό σου σ’ ένα ATM θα πρέπει να πληρώσεις!

20:13 20/10/2019 - Πηγή: iPop

Οι χρεώσεις στο ATM δεν θα είναι μεγάλες… αλλά θα ισχύουν για κάθε κίνηση που θέλεις να κάνεις. Θέλεις να ρωτήσεις το υπόλοιπό σου; Θα πρέπει να πληρώσεις!

Οι χρεώσεις στο ATM αλλάζουν και η προμήθεια στις τράπεζες, επιβάλλεται ακόμη κι όταν θέλεις να αλλάξεις το PIN της κάρτας σου. Ο σκοπός είναι διττός: Οι τράπεζες θέλουν να αυξήσουν

τις κάρτες και να κάνουν τους πολίτες λιγάκι πιο προσεκτικούς με τις κάρτες για να μη δημιουργείται… «χάος»!

Πόσα θα πρέπει να πληρώσεις για να βγάλεις άλλη κάρτα

Αν χάσεις την κάρτα σου ή σου την κλέψουν ή φθαρεί και δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, τότε για να βγάλεις καινούργια θα πρέπει να ζητήσεις επανέκδοση από την τράπεζα. Κι αυτή θα γίνεται… επί πληρωμή.

Στην Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank η επανέκδοση θα κοστίσει 6 ευρώ ενώ στην Alpha Bank ο καταναλωτής θα πληρώσει 5 ευρώ για να βγάλει νέα κάρτα.

Γι’ αυτό την κάρτα και τα… μάτια σου!

Και για να βγάλω νέο PIN;

Ξέχασες το PIN σου και θέλεις να βγάλεις καινούργιο; Μπορείς αλλά πάντα… επί πληρωμή!

Στην Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ, στην Alpha Bank 3,5 ευρώ και στην Πειραιώς η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν.

Οι χρεώσεις που θα είναι σε ισχύ από τέλη ΟκτώβρηΕφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας/κλοπής/φθοράς/μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10Αντίγραφο επτά τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12Από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζας (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).Διαβάστε επίσης:

Ποιες δαπάνες μετράνε για το αφορολόγητο απ’ το 2020;

Το άρθρο Για να δεις το υπόλοιπό σου σ’ ένα ATM θα πρέπει να πληρώσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα