Self-care για τον καθένα σημαίνει διαφορετικά πράγματα

18:23 20/10/2019 - Πηγή: iPop

Self-care για τον καθένα σημαίνει διαφορετικά πράγματα και γιατί νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι έχουμε λάθος εικόνα γι’ αυτό στο μυαλό μας.

Self-care σημαίνει η φροντίδα του εαυτού μας. Σημαίνει ο χρόνος που βρίσκουμε για εμάς και για να κάνουμε όλα όσα μας κάνουν καλό και βελτιώνουν τη διάθεσή μας. Και self-care για τον καθένα σημαίνει

διαφορετικά πράγματα.

Για άλλον μπορεί να σημαίνει ότι θα κάτσει στο τέλος της ημέρας να δει την αγαπημένη του σειρά, για άλλον ότι θα κάνει μια μάσκα προσώπου, για άλλον ότι θα διαβάσει λίγες σελίδες απ’ το αγαπημένο του βιβλίο ενώ πηγαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη δουλειά του.

Για κάποιους μπορεί να είναι ότι ξυπνάνε μία ώρα νωρίτερα για να απολαύσουν με την ησυχία τους τον καφέ τους, για άλλους ότι κάνουν διαλογισμό ή πηγαίνουν στο γυμναστήριο έστω και μια φορά την εβδομάδα.

Unsplash/Alan Labisch

Το self-care μπορείς να το συναντήσεις παντού, αρκεί να έχεις επίγνωση ότι η φροντίδα που έχεις επιλέξει εσύ για τον εαυτό σου είναι δική σου και μόνο δική σου και δεν κάνεις απλά κάτι επειδή το είδες σε κάποια διαφήμιση.

Τα τελευταία χρόνια νομίζουμε ότι το self-care είναι κι αυτό κάτι σαν κι όλα τα άλλα. Σαν κι αυτά που σε λίγα χρόνια θα φύγουν απ’ τη μόδα και θα τα αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο. Κι αυτό γιατί συναντάμε αυτές τις δύο λέξεις τόσο συχνά στις καμπάνιες γνωστών εταιρειών που έχουμε ξεχάσει τι πραγματικά είναι.

Unsplash/Allie Smith

Self-care σημαίνουν λίγες στιγμές για εσένα και μπορείς να το βρεις μόνο σε όσα σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη και όχι στην ετικέτα του προϊόντος που θα αγοράσεις.

Φυσικά, είναι σημαντικό όταν μας ενθαρρύνουν για κάτι τόσο σπουδαίο όπως είναι το να φροντίζουμε τον εαυτό μας, ειδικά σε μια εποχή που όλο και περισσότερο έχουμε την τάση να ασχολούμαστε με τους άλλους.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι αυτή η φροντίδα έχει να κάνει τις περισσότερες φορές με τα πιο απλά πράγματα. Μερικές φορές μπορεί να είναι και μόνο μια επιλογή. Η επιλογή του να βρεις χρόνο να πάρεις τηλέφωνο αυτούς που αγαπάς, η επιλογή να πεις καλημέρα στον γείτονα σου, η επιλογή να μην αφήνεις τη μιζέρια και την γκρίνια των άλλων να σε καταβάλλουν.

Για εσένα τι σημαίνει self-care;

Διάβασε ακόμη:

Οι μόνες συμβουλές wellness που αξίζουν την προσοχή σου!

Photo: Unsplash/Allie Smith

Το άρθρο Self-care για τον καθένα σημαίνει διαφορετικά πράγματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα