Γι’ αυτό το λόγο τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα!

16:32 23/2/2020 - Πηγή: iPop

Μερικοί το κάνουν από επιλογή, άλλοι πάλι νομίζουν ότι δεν είναι και τόσο καλό. Κι όμως τα παιδιά με κατοικίδια ζώα έχουν κάτι ξεχωριστό κι ένα παραπάνω θετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα. 

Τα κατοικίδια μπορεί να είναι από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει είναι, λοιπόν, και για τα παιδιά. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα πέρα από το γεγονός ότι δημιουργούν με τα ζωάκια τους μια ανιδιοτελή αγάπη και μαθαίνουν να τα φροντίζουν, έχουν κι ένα άλλο προσόν.

Τι πλεονέκτημα έχουν τα παιδιά με κατοικίδια ζώα;

Σύμφωνα με τις έρευνες, τα παιδιά αυτά είναι υγιέστερα

κι αυτό γιατί τα βακτήρια στα σπίτια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μακροπρόθεσμα. Και όπως δείχνουν αυτές οι μελέτες, τα κατοικίδια ζώα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εισαγωγής μικροοργανισμών στη ζωή των παιδιών.

Τα κατοικίδια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ακόμη και ένας μικρός χρόνος με ένα κατοικίδιο ζώο βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα σκυλιά, για παράδειγμα, εκθέτουν τα παιδιά στα μικρόβια της φύσης, γεγονός που ενισχύει την υγεία τους.

Μπορούν να μειώσουν τις αλλεργίες και τον κίνδυνο άσθματος

Οι αλλεργίες εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα υπερέχει σε αβλαβείς ουσίες και μικροοργανισμούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποφυγή των κατοικίδιων ζώων μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Έχει αποδειχθεί ότι, αν το παιδί ζει μ’ ένα κατοικίδιο ζώο κατά το πρώτο έτος της ζωής του, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξει αλλεργίες, ειδικά σε κατοικίδια ζώα.

Μία μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν κοντά σε αγροτικά ζώα, όπως τα άλογα, είχαν χαμηλότερο ποσοστό αλλεργιών και ότι το άσθμα ήταν ακόμα πιο σπάνιο φαινόμενο. Μια άλλη μελέτη λέει ότι τα νεογνά που ζουν με γάτες έχουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος και άλλων αναπνευστικών ασθενειών.

Ενισχύουν τη φυσική κατάσταση

Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο, ειδικά ένα σκύλο, προσφέρονται πολλές ευκαιρίες για άσκηση. Είτε πρόκειται για περπάτημα είτε για παιχνίδι στον κήπο, η ενεργή δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσουν τα παιδιά. Μια μελέτη με περισσότερα από 2.000 άτομα διαπίστωσε ότι όσοι περπατούσαν τακτικά με ένα σκυλί ήταν πιο πιθανό να έχουν ένα υψηλό ποσοστό φυσικής κατάστασης. Έτσι, ένα σκυλάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης του παιδιού σου.

Τα ζώα συμβάλλουν στη μείωση του στρες

Ακόμα και τα παιδιά, αν και μικρά σε ηλικία, μπορούν να νιώσουν πίεση. Στην περίπτωση αυτή, τα κατοικίδια ζώα φαίνεται να αποτελούν την κατάλληλη λύση. Σύμφωνα με μια μελέτη, η επαφή με αυτά μειώνει την έκκριση της κορτιζόλης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το άγχος και του καρδιακού ρυθμού.

Τα κατοικίδια βελτιώνουν τις κοινωνικές δεξιότητες στα παιδιά με αυτισμό

Οι γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (ASD) γνωρίζουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για αυτούς να κοινωνικοποιηθούν. Ωστόσο, με τα κατοικίδια ζώα, τα παιδιά με αυτισμό αισθάνονται πιο ασφαλή. Σύμφωνα με μια μελέτη, τα αυτιστικά παιδιά γελούν και μιλούν περισσότερο με τους συνομηλίκους τους με την παρουσία ζώων.

Όσοι έχουν σκύλο, έχουν και πιο γερή καρδιά! 

Διάβασε ακόμα:

10 λόγοι που τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με σκύλο

Photos: Pexels

Το άρθρο Γι’ αυτό το λόγο τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα