Αυτοί είναι οι λόγοι για να μην κάνεις δίαιτα ποτέ ξανά!

15:13 23/2/2020 - Πηγή: iPop

Θες να χάσεις κιλά κι έχεις “πέσει” με τα μούτρα στη γυμναστική και την αυστηρή διατροφή; Εμείς σου έχουμε όλους τους λόγους για να μην κάνεις δίαιτα αυτή τη φορά. 

Όσο κι αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, το να κάνεις δίαιτα δεν είναι πάντα τόσο ωφέλιμο και καλό ειδικά για την υγεία σου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να μην ακολουθήσεις μια δίαιτα.

Γιατί να μην κάνεις δίαιτα;Δεν είναι πάντα αποτελεσματική

Το ότι κάνεις δίαιτα δεν σημαίνει ότι θα έχεις το σώμα των ονείρων σου. Χωρίς γυμναστική ίσως

να μην πετύχεις τον στόχο που θες. Ωστόσο, ακόμα κι αν χάσεις τα κιλά που επιθυμείς, το πιο πιθανό είναι ότι μακροπρόθεσμα θα ξαναπάρεις πάλι μερικά από τα κιλά που έχασες ή και όλα. Η συντήρηση μετά το πέρας της δίαιτας είναι το πιο δύσκολο στάδιο. Το ιδανικό είναι να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή για όλα τα χρόνια της ζωής σου.

Δεν ευχαριστιέσαι το φαγητό και γκρινιάζεις

Το φαγητό, ίσως όχι κάθε μέρα αλλά τις περισσότερες μέρες, πρέπει να είναι απολαυστικό. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως πίτσα ή σουβλάκι κάθε μέρα για να το ευχαριστιέσαι. Ακόμα και τα πιο ισορροπημένα γεύματα μπορούν να είναι εξίσου γευστικά κι αν δυσκολεύεσαι να το πετύχεις χρησιμοποίησε μερικά μπαχαρικά. Ουσιαστικά, κάνοντας μια δίαιτα δεν είσαι ευχαριστημένος, μπαίνεις σε μια διαδικασία να μετράς τις μπουκιές σου και χάνεις την ουσία των πραγμάτων. Κουράζεσαι υπολογίζοντας θερμίδες και γραμμάρια κάθε μέρα σε σημείο που γκρινιάζεις. Αν σε κουράζει και σε πιέζει, τότε γιατί την κάνεις;

Δεν αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου

Αν έχεις θέμα παχυσαρκίας φυσικά και είναι καλό να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όμως μια δίαιτα μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σου. Ξεκινάς μια δίαιτα επειδή κάτι δεν σου αρέσει στο σώμα και τον εαυτό σου και με τη δίαιτα προσπαθείς να αγαπήσεις αυτό που είσαι. Μα είναι δυνατόν; Γίνεται αυτό; Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου όπως κι αν είσαι και να βλέπεις το χάσιμο βάρους ως μια ευκαιρία να βελτιωθείς για εσένα, όχι για το πώς θα φαίνεσαι και τους άλλους. Άσε που σε περίπτωση αποτυχίας της δίαιτας τι θα κάνεις; Θα μισήσεις τον εαυτό σου;

Unsplash/ Jamie MatociñosΥπάρχει κίνδυνος διατροφικών διαταραχών

Με τις αυστηρές δίαιτες υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών. Επομένως, κάνοντας δίαιτα μπορεί και να πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες. Άσε που χαλάς και τον μεταβολισμό σου.

Μην κάνεις δίαιτα ποτέ ξανά λοιπόν!

Διάβασε ακόμα:

8 λόγοι να σταματήσεις τη δίαιτα (& τι να κάνεις στη θέση της)

Photo: Pexels

Το άρθρο Αυτοί είναι οι λόγοι για να μην κάνεις δίαιτα ποτέ ξανά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα