Τα λουλούδια σου στο βάζο μαραίνονται γρήγορα και φταις εσύ γι’ αυτό!

14:32 23/2/2020 - Πηγή: iPop

Αγοράζεις λουλούδια και μετά από λίγες μέρες που τα έχεις βάλει στο βάζο αρχίζουν και μαραίνονται. Μα πώς; Αφού τους έχεις βάλει νερό! Κι όμως, αν αυτό σου συμβαίνει συχνά, τότε πρέπει να μάθεις πώς να διατηρήσεις τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερο καιρό. 

Τα λουλούδια είναι πιο ευαίσθητα απ’ όσο φαντάζεσαι και θέλουν κι αυτά με τη σειρά τους τη φροντίδα τους. Αν θες να μην μαραίνονται πολύ γρήγορα τα λουλούδια που αγοράζεις ή σου φέρνουν, τότε καλό θα ήταν να ξέρεις κάποια χρήσιμα tips

που θα τα σώσουν.

Πώς να διατηρήσεις τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερο καιρό;Αλλαγή νερού

Φυσικά και πρέπει να τους αλλάζεις συχνά νερό. Αφού ξεπλύνεις και καθαρίσεις το βάζο, ανανέωσε το νερό, βάζοντας φρέσκο και χλιαρό. Όταν το νερό αρχίζει να θολώνει, τότε και τα λουλούδια σου αρχίζουν να μαραίνονται.

Tip: Καλό θα ήταν να τους αλλάζεις νερό ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα ανά μία μέρα. Μην προτιμήσεις να τους αλλάζεις νερό κάθε μέρα τις πρώτες μέρες και μετά αρχίζεις να τα αμελείς.

Ίδια θέση

Αλλάζεις συχνά θέση τα λουλούδια σου μες το σπίτι; Λάθος! Τα λουλούδια αγαπούν τη συνήθεια. Εκεί που θα τα βάλεις στην αρχή, εκεί πρέπει και να τα αφήσεις. Όπως και με το νερό, έτσι και με τη θέση τους, στα λουλούδια δεν πρέπει να αλλάζεις συνήθειες.

PexelsΚόψιμο μίσχων

Κάτι που πολλοί δεν ξέρουν και είναι καλό να κάνεις είναι να κόβεις που και που τους μίσχους από τα λουλούδια 1-2 πόντους, όταν θα έχουν μαζέψει πολλή υγρασία. Κόψε λίγο λοξά τις άκρες των λουλουδιών σου λίγες μέρες αφού τα έχεις βάλει στο βάζο, ώστε να απορροφούν καλύτερα το φρέσκο νερό.

Tip: Αν δεν είσαι σίγουρος για το πώς να το κάνεις σωστά, συμβουλέψου πρώτα τον ανθοπώλη σου!

Αφαίρεση φύλλων

Αφαίρεσε μόνο τα ξερά φύλλα. Γενικά τα φύλλα είναι απαραίτητα στα λουλούδια και δεν πρέπει να τα αφαιρείς, επειδή σου φαίνονται πολλά. Τα ξερά, όμως, φύλλα μόνο καλό δεν κάνουν, αφού εμποδίζουν την ενυδάτωση των λουλουδιών.

PexelsΖάχαρη

Αυτό το μυστικό κι αν δεν το ξέρουν πολλοί. Μισό κουταλάκι ζάχαρη σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες λεμονιού ή ξύδι θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση των λουλουδιών σου στο βάζο.

Οι έρευνες μας αποκαλύπτουν γιατί πρέπει να βάλεις τα λουλούδια στη ζωή σου!

Διάβασε ένα ακόμα τρικ:

Το κόλπο για να διατηρήσεις ζωντανά τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερο καιρό!

Photo: Unsplash/ Paula Russell

Το άρθρο Τα λουλούδια σου στο βάζο μαραίνονται γρήγορα και φταις εσύ γι’ αυτό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα