Γερμανία: Υποδοχή 6.000 προσφύγων τον χρόνο από Ελλάδα και Ιταλία

11:20 25/9/2016 - Πηγή: iPop

Με στόχο την επανένωση των οικογενειών, οι οποίες διαλύθηκαν στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο αύριο, η Γερμανία φαίνεται πως προσανατολίζεται στην υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία σε σταθερή βάση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, η οποία επικαλείται πληροφορίες του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία αναμένεται να δέχεται κάθε μήνα 500 πρόσφυγες από Ελλάδα

και Ιταλία, δηλαδή 6.000 άτομα κάθε χρόνο,

Τονίζεται ότι η Α. Μέρκελ στη «μίνι» Σύνοδο για το προσφυγικό στη Βιέννη διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα βοηθήσει την Ελλάδα και την Ιταλία. «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη παράτυπη μετανάστευση. Γι αυτό θα δεχόμαστε μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες μηνιαίως, οι οποίοι χρειάζονται μια προοπτική».

Η συγκεκριμένη δέσμευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου επιβεβαιώνεται κι από τους αριθμούς του δημοσιεύματος της Die Welt.

«Έχουμε το καθήκον να συμμετάσχουμε στην κατανομή των 160.000 προσφύγων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στη Βιέννη. Η ίδια, ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετέχει σ’ αυτό. Όμως, η κ. Μέρκελ φάνηκε ικανοποιημένη που μικρότερες χώρες δείχνουν την πρόθεση για συμμετοχή στην δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

Σχετικά με τον επαναπατρισμό, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει και γι’ αυτό θα πρέπει όσο το δυνατό πιο σύντομα να γίνουν συμφωνίες με τρίτες χώρες, όπως είναι το Πακιστάν αλλά και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής «ώστε να γίνει σαφές ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα επαναπατρίζονται. Επιπλέον πρέπει να καταπολεμηθούν οι αιτίες της φυγής και πρέπει να προσφέρουμε στους πρόσφυγες λύσεις παραμονής κοντά στην πατρίδα τους».

The post Γερμανία: Υποδοχή 6.000 προσφύγων τον χρόνο από Ελλάδα και Ιταλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα