Εξετάζεται το ενδεχόμενο του ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού

10:26 25/9/2016 - Πηγή: iPop

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις ανάμεσα στα κράτη- μέλη της Ε.Ε. σχετικά με την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού. Το εν λόγω ζήτημα ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιανουάριο απ’ την Γερμανία και πλέον είναι ένα σενάριο που εξετάζεται σοβαρά απ’ τα μέλη της Ένωσης.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της σελίδας Euractiv, στις Βρυξέλλες υπάρχουν προς το παρόν αρκετές διαφωνίες αναφορικά με την απόσπαση

των εργαζομένων και την υιοθέτηση ευρωπαϊκού βασικού μισθού.

Βουλευτής του ΕΛΚ τονίζει μάλιστα πως «δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών», ενώ ο Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Φιλίπ Κορντερί υπογραμμίζει πως «αποτελεί ρεαλιστική φιλοδοξία και αναγκαιότητα η θέσπιση βασικού μισθού».

Σημειώνεται πως έξι χώρες μέλη της Ε.Ε. (Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία) δεν έχουν κατώτατο μισθό, ενώ προβλήματα δημιουργούνται απ’ το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στους βασικούς μισθούς των χωρών. Για παράδειγμα, ο βασικός μισθός στη Βουλγαρία είναι 216 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο είναι 1.923 ευρώ.

Η σελίδα Euractiv τονίζει ότι τα Ανατολικά κράτη θα χρειαστούν πολύ πειστικά επιχειρήματα καθώς διαθέτουν τους πιο χαμηλούς κατώτατους μισθούς και ενδεχομένως να χάσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του iPop.gr για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

The post Εξετάζεται το ενδεχόμενο του ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα