Γευστικό και τραγανό παγωτό για όλες τις ώρες της μέρας!

17:20 26/5/2021 - Πηγή: iPop

Το παγωτό αποτελεί το νούμερο ένα γλυκό του καλοκαιριού και για πολλούς από εμάς έχει γίνει συνώνυμο με την χαλάρωση. Το παγωτό καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες κάθε καλοκαίρι και σίγουρα δεν λείπει από το χέρι μας τις ζεστές μέρες. Αν ρωτάς εμένα, θα μπορούσα να τρώω παγωτό όλο το καλοκαίρι

σαν κυρίως πιάτο χωρίς να βαρεθώ καθόλου. Αν λοιπόν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, σας έχουμε την πιο φανταστική συνταγή για μπισκοτοπαγωτό!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 πακέτο μπισκότα, τύπου πτι μπερ1 γάλα ζαχαρούχο1 βανίλια2 μπανάνες8 μπισκότα γεμιστά1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρας500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρηςΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για μπισκοπαγωτό;Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους, και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες. Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα μεγάλο πυρέξ (ή δύο μικρότερα) και τοποθετούμε τα πτι μπερ ως βάση. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή σαντιγί. Προσοχή, δεν θέλουμε τη σαντιγί σφιχτή, καθώς θα μας χαλάσει το αποτέλεσμα. Μόλις σχηματιστούν ελαφρές κορυφές, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό. Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις τοποθετούμε παγωμένες μέσα στο μούλτι, τις κόβουμε μέχρι να γίνουν μικροί σβόλοι και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σαντιγί, μαζί με τις σταγόνες κουβερτούρας και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ, ανακατεύουμε με αργές κυκλικές κινήσεις, ώστε να μη χάσουμε τον όγκο της σαντιγί και ταυτόχρονα να απλώσουν τα υλικά σε όλο το μείγμα, που πρέπει να είναι μαστιχωτό. Έπειτα, το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα πτι μπερ και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα του πακέτου. Τοποθετούμε το πυρέξ στην κατάψυξη για τουλάχιστον δώδεκα ώρες. Πριν καταναλώσουμε το παγωτό μπανάνα μπισκότο, το αφήνουμε για 2΄ να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Καλή μας απόλαυση!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γευστικό και τραγανό παγωτό για όλες τις ώρες της μέρας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα