Γεύση, ποιότητα και θρεπτικά συστατικά; Ο Μάριο και ο Βασίλης ξέρουν την συνταγή της επιτυχίας!

17:40 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Πάμε στοίχημα πως όταν ακούς γεύση σκέφτεσαι περιττά λιπαρά και θερμίδες κι όταν ακούς ποιότητα πλάθεις στο μυαλό σου εικόνες με άνοστα τρόφιμα. Αυτήν ακριβώς την άποψη έρχεται να μας αλλάξει η εταιρεία NGT (Nutrition Global Trading), η οποία έχει στηθεί με πολλή αγάπη από δύο νέα παιδιά που θέλουν την ποιότητα χωρίς να στερούνται την γεύση!

Ο Μάριο Σιλέττι

και ο Βασίλης Βερούχης ξεκίνησαν απ’ το μηδέν, στήνοντας την NGT πάνω στην ιδεολογία της υγιεινής διατροφής, με φυσικά προϊόντα, τα οποία, όμως, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση από όλες εκείνες τις ανθυγιεινές τροφές που χαρακτηρίζονται από μπόλικη ποσότητα ζάχαρης και συντηρητικών.

Προς το παρόν, στην NGT θα βρεις βούτυρα καρύδας με διάφορες γεύσεις που έρχονται από Αμερική και φυστικοβούτυρα ελληνικής παραγωγής, ενώ, όπως εκμυστηρεύτηκε στο iPop.gr ο Μάριο Σιλέττι, σύντομα οι παιδικές γεύσεις αλλά και διάφορες μπάρες ετοιμάζονται να κατακτήσουν την αγορά!

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την NGT;Είχαμε εντοπίσει με τον συνέταιρό μου ένα κενό στην αγορά: Κάτι το οποίο να είναι ανάμεσα στα βιολογικά προϊόντα και τα συμπληρώματα διατροφής. Δηλαδή το να μπορεί ο καταναλωτής να βρει κάτι που να είναι υγιεινό, να του δίνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά και να μπορεί να σταθεί σαν γεύμα, να μην είναι κάτι άγευστο.Έτσι ξεκίνησε η ιδέα. Αρχίσαμε μετά να ερχόμαστε σε επαφή με εμπόρους απ’ την Αμερική. Ήρθαμε εν τέλει σε επικοινωνία με την You Fresh Naturals και συμφωνήσαμε να φέρουμε τα προϊόντα τους. Στη συνέχεια, ιδέες που είχαμε εμείς για δικά μας προϊόντα άρχισαν να προχωράνε, ήρθαμε σε επαφή με Έλληνες παραγωγούς και ξεκινήσαμε την παραγωγή των δικών μας προϊόντων.

Τώρα έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή δύο φυστικοβούτυρων ελληνικής παραγωγής, και προχωράμε με μερικές συνταγές. Φτιάχνουμε την συνταγή και την στέλνουμε στον χημικό τροφίμων, ο οποίος με την σειρά του την στέλνει στον παραγωγό.Γιατί να επιλέξουμε τα δικά σας προϊόντα;Τα δικά μας προϊόντα είναι 100% φυσικά. Δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης, άλατος, συντηρητικά, ούτε και γλουτένη. Ο καρπός και γενικά οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές. Τα προϊόντα μας έχουν πλούσια γεύση και πολύ καλή ποιότητα. Τα φυστικοβούτυρά μας έχουν αυξημένη πρωτεϊνη, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια έξτρα προσθήκη, περιέχουν πολύ καλά λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.Πώς μπορεί να συντηρηθεί ένα προϊόν που δεν έχει συντηρητικά;Απ’ το ίδιο το λάδι που έχει! Μόνο του απ’ τα δικά του έλαια μπορεί να συντητηρηθεί, δεν χρειάζεται προσθήκη συντηρητικών.Τι άλλα προϊόντα έχετε;Έχουμε τα προϊόντα που φέρνουμε απ’ την Αμερική κι έχουμε αναλάβει τη διανομή τους στην Ευρώπη. Πρόκειται για βούτυρα καρύδας, τα οποία περιέχουν mix από κάσιους και αμύγδαλα. Όλα τα βούτυρα καρύδας έχουν διάφορες γεύσεις. Όλες, όμως, οι πρώτες ύλες είναι επίσης φυσικές.

Η διαφορά είναι ότι υπάρχει προσθήκη κι άλλων συστατικών, που είναι απολύτως φυσικά. Έχουμε, για παράδειγμα, ένα προϊόν που μοιάζει με τούρτα, χωρίς, όμως να έχει συντηρητικά ή έξτρα ζάχαρη.Και πλέον διαθέτετε και παιδικές γεύσεις…Ναι! Προσπαθούμε να περάσουμε την άποψη ότι το παιδί μπορεί να παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να στερείται την γεύση. Γιατί να μην φάει κάτι που έχει ελάχιστη ζάχαρη και θα του προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και παράλληλα θα έχει και ωραία γεύση; Αξίζει να πούμε ότι τα γλυκαντικά που χρησιμοποιούμε είναι από ζάχαρη καρύδας, δηλαδή κάτι επίσης φυσικό.Σε ποιους απευθύνονται τα προϊόντα σας;Απευθύνονται σε όλους. Δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής για να τα καταναλώσεις. Τα προϊόντα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που είναι σε δίαιτα, που προσέχουν την διατροφή τους, από διαβητικούς, από ηλικιωμένους, από παιδιά, αθλητές… Είναι μια πολύ καλή λύση για όποιον θέλει να συνδυάσει την γεύση χωρίς περιττές θερμίδες.Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στο στήσιμο της NGT;Σίγουρα πολύ μεγάλη γραφειοκρατεία! Άλλη δυσκολία ήταν το να βρούμε χονδρέμπορους στην Ευρώπη, καθώς δεν είχαμε την κατάλληλη εμπειρία για να διαχειριστούμε την ευρωπαϊκή αγορά. Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα δίκτυο σ’ όλη την Ευρώπη, το οποίο δεν ήταν εύκολη υπόθεση.Υπάρχει ανταγωνιστικότητα;Στην Ευρώπη και την Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Υπάρχει πολύ περιρισμένος ανταγωνισμός. Υπάρχουν σκέτα βούτυρα καρύδας ή με αμύγδαλο, τα οποία, όμως δεν έχουν τέτοια γεύση. Όσον αφορά το φυστικοβούτυρο, υπάρχουν μερικές εταιρείες που το διαθέτουν αντίστοιχα μ’ εμάς, όμως, είτε ξεφεύγουν πολύ σε τιμή, είτε απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο κοινό.Μάθαμε, όμως, ότι δεν σταματάτε εκεί!Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Τα προϊόντα μας προσπαθούμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και να τα προωθήσουμε έτσι ώστε να γίνει άμεσα αντιληπτό από τους πελάτες μας ότι μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους! Έτσι, συνεργαζόμαστε με chefs οι οποίοι φτιάχνουν συνταγές με τα προϊόντα μας, οι οποίες είναι στο σκεπτικό της υγιεινής διατροφής. Τέλος, έχουμε ξεκινήσει μ’ έναν διατροφολόγο, ο οποίος μάλιστα θα δίνει και tips, τα οποία θα αναρτούμαι στην σελίδα μας.Photos: Παναγιώτης Ζουλάκης

The post Γεύση, ποιότητα και θρεπτικά συστατικά; Ο Μάριο και ο Βασίλης ξέρουν την συνταγή της επιτυχίας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα