Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πώς και πού μπορώ να προσφέρω βοήθεια

14:56 4/8/2021 - Πηγή: iPop

Σε συνθήκες καταστροφών όσοι δεν έχουμε πληγεί από αυτό, ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να προσφέρουμε βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται. Μετά την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη και την τεράστια καταστροφή που συνέβη, έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση από στόμα σε στόμα, με ποιον τρόπο και πού μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια για τη φωτιά και τους ανθρώπους και τα ζώα που έχουν πληγεί.

Άνθρωποι και σελίδες που έχουν μεγάλο κοινό στα social media

κοινοποιούν τους τρόπους που μπορείς να βοηθήσεις και εσύ αν θες τους ανθρώπους που άφησαν τα σπίτια τους. Ο εθελοντισμός είναι μια ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφορά στον συνάνθρωπο και μπορεί να έχει πολλές μορφές. Αν δεν έχουμε πόρους μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας. Πάντα είναι χρήσιμα ένα ζευγάρι χέρια παραπάνω σε τέτοιες συνθήκες. Με όποιον τρόπο μπορείς να βοηθήσεις θα προσφέρεις μεγάλη ανακούφιση στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Η τηλεφωνική γραμμή 1135

Είναι τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ για την άμεση καθοδήγηση των συμπολιτών μας στα διαθέσιμα ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενηθούν.

@act4varimpompi

Το @act4varimpompi είναι σελίδα για όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια για την Βαρυμπόμπη. Ανανεώνει συνεχώς τι χρειάζεται, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

@act4evoia

Το @act4evoia είναι η σελίδα για όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια για την Εύβοια που βρίσκεται σε ανάγκη λόγω της πυρκαγιάς.

Ο άλλος άνθρωπος

Ο άλλος άνθρωπος είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και κοινωνική κουζίνα. Μαγειρεύει για τους ανθρώπους που χρειάζονται φαγητό. Μπορείς να προσφέρεις φρούτα, νερά και άλλα πράγματα. Σήμερα μαγειρεύουν στη Νέα Ερυθραία (Περγάμου και Τατοΐου) και χρειάζονται βοήθειά στο μαγείρεμα.

View this post on Instagram

A post shared by O Allos Anthropos (@oallosanthropos)

Instagram/oallosanthroposdogsvoice & a_little_shelter

Οι dogsvoice & a_little_shelter είναι δύο σελίδες που προσφέρουν βοήθεια για τα ζώα τα οποία χρειάζονται φιλοξενία ή ιατρική περίθαλψη. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

View this post on Instagram

A post shared by Dogs' Voice (@dogsvoice)

Instagram/dogsvoiceΜείνε ενημερωμένος

Μπορείς να παραμείνεις ενημερωμένος είτε από το Twitter ή το Facebook, των επίσημων σελίδων. Επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά είτε με τους Δήμους, είτε σε όποιον άλλον φορέα θες να προσφέρεις τη βοήθεια για τη φωτιά ώστε να γνωρίζεις με ποιον τρόπο μπορείς να φανείς χρήσιμος στους συνανθρώπους που σήμερα μας έχουν ανάγκη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πώς και πού μπορώ να προσφέρω βοήθεια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα