MyHealth app ή αλλιώς το ηλεκτρονικό βιβλιάριο που μπαίνει στη ζωή μας

17:24 3/8/2021 - Πηγή: iPop

Παρουσιάστηκε κι επίσημα το MyHealth app, η νέα ψηφιακή υπηρεσία, μέσω της οποίας οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα ιατρικά και υγειονομικά τους δεδομένα.

Με την εφαρμογή MyHealth app ο πολίτης αποκτά πλέον πρόσβαση στα ιατρικά και υγειονομικά του δεδομένα. Επειδή τα στοιχεία που θα περιέχονται στην εφαρμογή είναι ύψιστης σημασίας και κρισιμότητας, όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα, έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Μέσα απ’ την νέα

υπηρεσία, ο πολίτης μπορεί να διαχειριστεί και να δει συγκεντρωμένες πληροφορίες που καταρχήν αφορούν συνταγές και παραπεμπτικά», ενώ εντός μηνός θα προστεθούν οι ιατρικές βεβαιώσεις.

Ο πολίτης θα έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό της συνταγογράφησής του, καθώς για τα προστατευόμενα μέλη του, αρχικά με ένα ιστορικό ενάμισι έτους, από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο, το ιστορικό αυτό θα καλύπτει την περίοδο από το 2012. «Δηλαδή θα μπορεί ο κάθε πολίτης να δει σε βάθος χρόνου το τι του έχει συνταγογραφηθεί στον ΑΜΚΑ του. Επίσης, θα λαμβάνει τις ειδοποιήσεις της άυλης συνταγογράφησης πλέον με push notification για τις νέες συνταγές.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι πάμε τώρα στην καρδιά του Συστήματος Υγείας που είναι ο ιατρικός φάκελος, η δυνατότητα δηλαδή κάθε πολίτη να μπορεί να έχει τα στοιχεία του και με αυτά να εξυπηρετείται, είτε του εκδίδονται ιατρικές συνταγές, είτε θέλει ιατρικά παραπεμπτικά για να μπορέσει να αθληθεί, είτε χρειάζεται το ιστορικό του, προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει με έναν επαγγελματία υγείας. «Άρα ως προς τον πολίτη η εφαρμογή είναι εξαιρετική. Και ως προς το Σύστημα Υγείας όμως είναι, γιατί τα δεδομένα στη δημόσια υγεία είναι αναγκαία για να χαράξει κανείς πολιτικές υγείας. Και ο στόχος της Κυβέρνησης ποιος είναι; Πιο υψηλού επιπέδου ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας για τον πολίτη».

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Covid Free GR για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Στη MyHealth app εμφανίζονται όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά εξετάσεων για τα προστατευόμενα μέλη ενός ενήλικα και, ενώ το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης λειτουργεί από το 2011, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα δικά τους προσωπικά ή οικογενειακά δεδομένα, δεν γνωρίζουν τι έχουν συνταγογραφηθεί από τον γιατρό τους.

Το MyHealth app έρχεται να κλείσει αυτόν τον κύκλο και να δώσει πολύ μεγαλύτερες ψηφιακές δυνατότητες στον πολίτη ψηφιακά γύρω από τα προσωπικά θέματα της υγείας του.

Στόχος είναι το ιστορικό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να εμπλουτιστεί με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του ασθενούς ανεξαρτήτως σε ποια νοσοκομειακή μονάδα, κλινική, ή κέντρο υγείας στη χώρα πραγματοποιήθηκαν, το ιστορικό νοσηλειών του ασθενούς κ.α. έτσι ώστε τα ιατρικά δεδομένα του να τον «ακολουθούν» παντού.

Η εφαρμογή είναι απλή και διατίθεται ήδη για κινητά με λογισμικό iOS και Android. Μοναδική προϋπόθεση για τη χρήση της είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (ehealth.gov.gr). Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο MyHealth app ή αλλιώς το ηλεκτρονικό βιβλιάριο που μπαίνει στη ζωή μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα