Φανταστικό, υγιεινό και πανεύκολο γλυκό: Κρέμα με σπόρους τσία και topping της επιλογής σου!

15:40 16/4/2021 - Πηγή: iPop

Tα overnight puddings είναι μια μεγάλη τάση της εποχής μας αλλά είναι από εκείνες τις τάσεις που έχουν γίνει μόδα για καλό λόγο! Η ιδέα είναι απλή: Βάζεις όλο το βράδυ στο ψυγείο ένα βαζάκι με συστατικά που αντιδρούν καλά μεταξύ τους κι αποκτούν μια πλούσια, κρεμώδη υφή, το πρωί γαρνίρεις με τα υλικά της επιλογής σου και απολαμβάνεις! Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί γεύσεων που μπορείς να φτιάξεις, όπως επίσης και διαφορετικά υλικά που μπορούν να συνθέσουν τη βάση. Οι πιο γνωστοί συνδυασμοί είναι γάλα με βρώμη ή τσία! Εμείς σήμερα θα σου δείξουμε μια πολύ απλή κι αγαπημένη συνταγή: Κρέμα

με σπόρους τσία!

Η διαδικασία για να φτιάξεις μια τέτοια κρέμα είναι πραγματικά πολύ απλή, απλά θα πρέπει να θυμάσαι ότι αν θέλεις να το φας για πρωινό, θα πρέπει να μην ξεχάσεις να το βάλεις απ’ το βράδυ στο ψυγείο. Φυσικά, μπορείς να φτιάξεις την κρέμα για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας, για εκείνες τις στιγμές που σε πιάνει λιγούρα, αλλά δεν θέλεις να χαλάσεις τη διατροφή σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σου (εμείς βάλαμε αμυγδάλου και το έχουμε δοκιμάσει και με καρύδας)3 κουταλιές της σούπας σπόρους τσία1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σου)1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΠώς θα φτιάξεις την κρέμα με σπόρους τσία;Ανακατεύουμε μαζί το γάλα, τους σπόρους τσία, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια. Αν δεν έχουμε σιρόπι ή βανίλια, μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου ή να προσθέσουμε κάποιο άλλο υλικό (λίγο μέλι, στέβια ή κανέλα).Μόλις αποκτήσουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, το μοιράζουμε σε βαζάκια και τα καλύπτουμε με καπάκι.Αφήνουμε τις κρέμες στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 4 ώρες μέχρι να πήξουν.Γαρνίρουμε με τα υλικά της επιλογής μας -φρούτα, πραλίνα, φυστικοβούτυρο, ταχίνι, μαρμελάδα- και απολαμβάνουμε!

Εμείς σου δείξαμε τη βασική συνταγή, αλλά εσύ μπορείς να κάνεις πραγματικά ό,τι συνδυασμό θέλεις! Να βάλεις το γάλα της επιλογής σου, άλλους σπόρους (ή βρώμη) και εννοείται να κάνεις και σοκολατένια κρέμα με σπόρους τσία, προσθέτοντας είτε λίγη σκόνη κακάο στο μείγμα είτε χρησιμοποιώντας σοκολατούχο γάλα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φανταστικό, υγιεινό και πανεύκολο γλυκό: Κρέμα με σπόρους τσία και topping της επιλογής σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα