Σταμάτα να νιώθεις ενοχές επειδή είσαι single! Είναι επιλογή και πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου- Η θετική πλευρά που πρέπει να δεις

13:39 16/4/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις επιλέξει να είσαι single και όχι παντρεμένη ή σε σχέση; Και πολύ καλά κάνεις! Σταμάτα να νιώθεις ενοχές γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να είσαι σε σχέση για να είσαι ευτυχισμένη.

Στο παρελθόν μόνο ένα μικρό ποσοστό ενηλίκων δεν παντρευόταν. Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό αυτό αυξήθηκε ελαφρώς, όμως οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους συχνά θεωρούνται αποτυχημένοι στην προσωπική τους ζωή, ακόμα και από τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ωστόσο, το να είσαι single

δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επιλογή και μια πράξη φροντίδας προς τον εαυτό σου.

Σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να εκτιμά την οικογένεια και τον γάμο, οι άνθρωποι που δεν επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής συχνά φαίνονται περίεργοι. Από την παιδική ηλικία μας μαθαίνουν να μεγαλώνουμε περιμένοντας τον γάμο και την απόκτηση παιδιών. Οι άνθρωποι, όμως, που δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο συχνά στιγματίζονται από τον κύκλο τους και αισθάνονται ακόμα και πίεση από τους συγγενείς τους. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς προτιμούν εν τέλει μια κακή, καταχρηστική σχέση από τη μοναξιά, ώστε να γίνουν κοινωνικά αποδεκτοί. Ωστόσο, είναι πολύ καλύτερο για ένα άτομο να βγει από μια καταχρηστική σχέση και να ζήσει ευτυχισμένος μόνος του παρά να μείνει σε ένα τοξικό περιβάλλον μόνο λόγω της γνώμης κάποιου άλλου.

Μήπως είσαι single επειδή πιστεύεις ότι είσαι πολύ μεγάλη για να ερωτευτείς;

Υπάρχει, όμως, διαφορά ανάμεσα στο να είσαι single και να είσαι μόνος!

Το ότι δεν έχεις σχέση δεν σημαίνει ότι είσαι και μόνος, μοναχικός, χωρίς φίλους και άλλους ανθρώπους γύρω σου. Απλά δεν μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άλλο σύντροφο, γιατί ακριβώς έχεις επιλέξει να είσαι single. Μελέτη έχει δείξει ότι οι μοναχικοί άνθρωποι δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, σε αντίθεση με τους ανθρώπους που επέλεξαν να είναι μόνοι, χωρίς σχέση, και να ασχοληθούν περισσότερο με τη δουλειά, τους φίλους, τα χόμπι τους.

PexelsΤο να είσαι single συμβάλλει στην ανάπτυξή σου ως άνθρωπος

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να είσαι σε αρμονία με τον εαυτό σου. Αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου δεν πρόκειται να είσαι καλά και σε καμία άλλη σχέση σου. Οι singles είναι συχνά πιο ανοιχτοί στην ανάπτυξη του εαυτού τους, σε αντίθεση με τους παντρεμένους και αυτούς που έχουν σχέση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τελευταίοι συχνά βασίζονται στους συντρόφους τους για να καθορίσουν ακόμα και τον εαυτό τους σε ένα βαθμό.

Τα άτομα που επιλέγουν να είναι μόνα τους, χωρίς σύντροφο, συνήθως βασίζονται στον εαυτό τους και εμπιστεύονται την εσωτερική φωνή που τους καθοδηγεί. Τους δίνει μεγάλη ελευθερία το ότι πρέπει να σκεφτούν μόνο για τον εαυτό τους κι όχι και για ένα ακόμα άτομο, χωρίς αυτό να είναι εγωιστικό, αλλά σαν ευκαιρία να φροντίσουν τον εαυτό τους. Επίσης, μπορούν να κάνουν καλύτερες επιλογές επειδή δεν έχουν κάποιον να τους επηρεάζει άμεσα.

Μερικά ακόμα οφέλη του να έχεις επιλέξει να είσαι single:

Είσαι λιγότερο αγχωμένος. Παθιάζεσαι περισσότερο με τη δουλειά σου. Είσαι πιο παραγωγικός. Αφοσιώνεσαι καλύτερα στα υπόλοιπα που αγαπάς να κάνεις. Έχεις περισσότερες ευκαιρίες για ταξίδια και γνωριμία με άλλους ανθρώπους. Κατανοείς καλύτερα τις ανάγκες των άλλων, φίλων, συγγενών, επειδή έχεις κατανοήσει ήδη τις δικές σου. Είσαι πιο αυτάρκης και ανεξάρτητος.

Τρεις περιπτώσεις που είναι καλό να είσαι single!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σταμάτα να νιώθεις ενοχές επειδή είσαι single! Είναι επιλογή και πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου- Η θετική πλευρά που πρέπει να δεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα