Φανταστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με την οικογένειά σου όσο #μένουμε_σπίτι

17:41 15/4/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί αυτό τον καιρό να #menoumespiti, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να κάνεις με την οικογένειά σου αυτή την περίοδο. Αγχώνεσαι ότι το παιδί σου παίζει πολλές ώρες video games και, εκτός απ’ τα online μαθήματα στο σχολείο

του, δεν απασχολείται με άλλες δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες; Ήρθε η ώρα να μάθεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις online εικαστικές δράσεις που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου απ’ το σπίτι σας!

Όλη η οικογένεια μένει συνδεδεμένη με την τέχνη και τις νέες μορφές επικοινωνίας. Με ποιο τρόπο;

Online εικαστικές δράσεις για παιδιά και όλη την οικογένειαΖωγραφική

Η Mona Lisa επισκέπτεται το Μουσειο

Υπάρχει ένας εκπληκτικός τρόπος να φέρεις το παιδί σου σε επαφή με το διάσημο έργο του Leonardo da Vinci.

Αν έχεις παιδί 7 έως 12 ετών, δώστου την ευκαιρία να φτιάξει τον δικό του κολάζ και να το «τοποθετήσει» δίπλα σε άλλα εκθέματα

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ δίνει αυτή τη μοναδική δυνατότητα στα παιδιά μας μέσα απ’ την επίσημη ιστοσελίδα του.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις με το παιδί σου στο ειδικό section #Stay Connected που έχει δημιουργηθεί. Εκεί θα βρεις ένα video με έργα του Leonardo da Vinci και έργα κολάζ διάσημων δημιουργών τα οποία θα δώσουν έμπνευση σε σένα και το παιδί σου!

Στη συνέχεια, απλά ακολούθησε τα βήματα για να συγκεντρώσεις τα κατάλληλα υλικά και να φτιάξεις μαζί με το παιδί σου το δικό σας κολάζ, όπως το έχετε φανταστεί. Το καλύτερο όλων; Στο τέλος, θα “τοποθετήσει” το παιδί σου τη Mona Lisa μαζί με εκθέματα τηλεφωνικών συσκευών του Μουσείου.

Φτιάχνουμε ένα πολύχρωμο κινητό!

Τα παιδιά 4 έως 6 ετών μπορούν με τη φαντασία τους να φτιάξουν το δικό τους κινητό, χρωματίζοντάς το όπως το έχουν φανταστεί με μολύβια και μαρκαδόρους!

Τύπωσε και χρωμάτισε το δικό σου τηλέφωνο

Αν θες να γνωρίσεις στο παιδί σου πώς ήταν παλιότερα τα εργαλεία επικοινωνίας, μπορείς πολύ απλά να εκτυπώσεις έναν “κερματοδέκτη” και να το αφήσεις να το χρωματίσει όπως θέλει!

Tip!

Πριν ξεκινήσει το παιδί σου τη ζωγραφική εξήγησέ του ότι κάποτε τα τηλέφωνα ήταν μεγάλα, κόκκινα και για να τηλεφωνήσεις, χρειαζόσουν ένα κέρμα!

Φτιάχνουμε το δικό μας τετράδιο!

Τα παιδιά από 9 ετών μαθαίνουν την τέχνη της βιβλιοδεσίας, φτιάχνοντας ένα δικό τους χειροποίητο τετράδιο. Η διαδικασία είναι απλή: Βάζεις στο παιδί σου να δει το video και στη συνέχεια, με τη βοήθειά σου, δημιουργεί το δικό του τετράδιο, με τα κατάλληλα υλικά: Χαρτόνι, φύλλα, βελόνα και κλωστή!

Μέσα στο τετράδιο, μπορεί να γράψει τις εμπειρίες του και να το χρησιμοποιήσει σαν ημερολόγιο αναμνήσεων.

3D κατασκευές

Το 3D είναι το παρόν και το μέλλον. Τα μεγαλύτερα παιδιά (7 έως 12 ετών) μπορούν να δημιουργήσουν με απλά υλικά και τις οδηγίες που θα δουν στο σχετικό video, μια δική τους 3D κατασκευή!

Κάνουμε μια digital περιήγηση

Εκτός απ’ τις δυνατότητες που έχουν οι μικροί μας φίλοι, μπορούμε να έχουμε όλοι πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR) της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. 

Γνωρίζουμε το καλωδιακό πλοίο του ΟΤΕ , «Θαλής ο Μιλήσιος», το παλαιότερο στον κόσμο, ενώ κάθε εβδομάδα υπάρχει και μια καινούργια έκπληξη!

Ενδιαφέρουσες ιστορίες

Ξέρατε ότι οι τηλεπικοινωνίες  στην Ελλάδα ξεκίνησαν από ένα παραλίγο ατύχημα;

Με ποιο τρόπο ο τηλέγραφος βοήθησε τον Κόμη Μοντεχρήστο, τον διάσημο ήρωα του Αλέξανδρου Δουμά, να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; Το κλασικό βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Αλέξανδρου Δουμά περιλαμβάνει στην πλοκή του τον τηλέγραφο. Όχι όμως τον ηλεκτρονικό τηλέγραφο του Μορς, αλλά τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe. 

Κάθε εβδομάδα διαβάζουμε άγνωστες και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες και την εξέλιξή τους, ώστε όσο #menoumespiti, να γεμίζει όλη η οικογένεια με νέες γνώσεις!

#StayConnected #StayCurious

Το άρθρο Φανταστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με την οικογένειά σου όσο #μένουμε_σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα