Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα

12:46 15/4/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να τη βλέπουν ενώ άλλοι τη λατρεύουν! Αλλά το σίγουρο είναι ότι η μαγειρίτσα δεν λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι στην Ελλάδα! Η συνταγή για μαγειρίτσα που ψάχνεις είναι αυτή που θα δεις παρακάτω.

Πρόκειται για μια εύκολη, παραδοσιακή συνταγή κι αν δώσεις προσοχή στις οδηγίες της εκτέλεσης, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος.

Αν είσαι πρωτάρης στην μαγειρίτσα, θα σου δώσουμε τη συμβουλή να προσέξεις πολύ καλά με το καθάρισμα των εντέρων. Μπορείς φυσικά να κάνεις μαγειρίτσα μόνο με συκώτι, εάν δεν σου αρέσουν τα υπόλοιπα.

Μαγειρίτσα

με μανιτάρια και συκώτι από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Τα υλικά για τη συνταγή για μαγειρίτσα:1 συκωταριά1 αντεριά3 κρεμμύδια ξερά5 κρεμμύδια φρέσκα3 μαρούλια½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζιΕλαιόλαδοΑλάτιΠιπέριΑυγόΛεμόνιΕκτέλεση:Παίρνουμε τα έντερα και τα καθαρίζουμε κάτω από τη βρύση και από τις δύο πλευρές.Τα δένουμε πλεξούδες, τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό και τα κρυώνουμε με κρύο νερό.Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Τη ζεματίζουμε, την στραγγίζουμε από τα νερά και την αφήνουμε να κρυώσει.Κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια και τα ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τα έντερα και τη συκωταριά και καλύπτουμε με νερό.Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να βράσουν ακόμα 15 λεπτά.Δένουμε τη σούπα με αυγολέμονο και είναι έτοιμη!Δες ακόμα:

Μαγειρίτσα και τη Μεγάλη Εβδομάδα με νηστίσιμα υλικά! Ο Τιμολέων Διαμαντής μας δείχνει τη συνταγή

Το άρθρο Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύκολη,efkoli