Έξτρα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής από τον Ομπάμα

08:31 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Τρίτη, είναι η μεγάλη μέρα των ανακοινώσεων από τον Μπαράκ Ομπάμα των έξτρα μέτρων για τον έλεγχο της οπλοκατοχής σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα περιστατικά βίας.

Πιο συγκεκριμένα, μια από τις προτάσεις της Κυβέρνησης Ομπάμα είναι ο έλεγχος κάθε ψυχιατρικού και δικαστικού προηγούμενου του ατόμου που επιθυμεί να αποκτήσει όπλο.

Συχνά στις ΗΠΑ- και ειδικά μέσω Ίντερνετ- δεν γίνειται ο απαραίτητος έλεγχος πριν από την πώληση ενός όπλου, με αποτέλεσμα τα περιστατικά βίας στη χώρα λόγω οπλοκατοχής όλο και να πληθαίνουν.

Ο

Λευκός Οίκος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οποιοδήποτε πρόσωπο εμπλεκόμενο στην πώληση όπλων το οποίο χρησιμοποιεί το Ίντερνετ ή άλλες τεχνολογίες, οφείλει να έχει άδεια, ακριβώς όπως ένα παραδοσιακό κατάστημα».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με όσα λέει ο Λευκός Οίκος, τα υπάρχοντα μέτρα για την οπλοκατοχή έχουν εμποδίσει μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την πώληση τουλάχιστον 2 εκατ. όπλων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βίαια περιστατικά.

Με 30.000 ανθρώπους κάθε χρόνο να σκοτώνονται από όπλα, η Κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει πως η ενίσχυση των μέτρων «δεν θα εμποδίσει όλα τα βίαια εγκληματα, αλλά θα επιτρέψει εν δυνάμει να σωθούν ζωές σ” αυτή τη χώρα».

Τέλος, ανάμεσα στις προτάσεις του Αμερικανού Προέδρου βρίσκεται και η δημιουργία 200 θέσεων στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τα πυροβόλα όπλα, τον καπνό και το αλκοόλ, αλλά και 500 εκατ. δολάρια προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στην ψυχιατρική περίθαλψη.

The post Έξτρα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής από τον Ομπάμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα