Εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες απ’ το κινητό σου; Δες τι να κάνεις!

17:30 19/11/2019 - Πηγή: iPop

Κι εκεί που πήγαινες να ψάξεις την επόμενη φωτογραφία που θα ανεβάσεις στο Instagram σου, ξαφνικά ανακάλυψες ότι χάθηκαν όλες οι φωτογραφίες απ’ το iPhone σου! Ο φάκελος είναι τελείως κενός ή δείχνει μόνο τις φωτογραφίες των τελευταίων ημερών, και οι υπόλοιπες 5.999 φωτογραφίες που είχες έχουν εξαφανιστεί απ’ τη συσκευή σου! Τι θα κάνεις; Χάθηκαν για πάντα ή υπάρχει λύση για τις βρεις;

Φυσικά και υπάρχει

λύση ώστε να βρεις και να επαναφέρεις τις χαμένες φωτογραφίες απ’ το iPhone σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα που θα διαβάσεις παρακάτω ανάλογα με το τι ισχύει στη δική σου περίπτωση.

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις πριν συνεχίσεις για να προλάβεις το εγκεφαλικό, είναι να μπεις στο iCloud σου για να δεις εάν υπάρχουν εκεί οι φωτογραφίες σου. Εάν είναι όλες εκεί, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς, αφού ξέρεις ότι είναι αποθηκευμένες σ’ ένα μέρος όπου δεν πρόκειται να στις πειράξει κανείς.

Δες τι να κάνεις εάν ξέχασες τον κωδικό για το Apple ID σου.

Unsplash/Bagus HernawanΣτη συνέχεια, ακολούθησε τα εξής βήματα που συμβουλεύει η Apple εάν εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες απ’ το iPhone σου:Πήγαινε στις «Πρόσφατες διαγραφές»

Εάν δεν βρίσκεις κάποιες φωτογραφίες ή κάποιο συγκεκριμένο βίντεο, είναι πολύ πιθανό να τα έχεις διαγράψει καταλάθος. Αυτά τα αρχεία τώρα θα βρίσκονται στον φάκελο «Πρόσφατες διαγραφές».

Πήγαινε στην επιλογή Φωτογραφίες > Άλμπουμ > Πρόσφατες διαγραφές. Αν βρεις εκεί τη φωτογραφία που λείπει, μπορείς να την επαναφέρεις στο άλμπουμ «Όλες οι φωτό».

Πάτησε τη φωτογραφία ή το βίντεο > Ανάκτηση.Επιβεβαίωσε ότι θέλεις να ανακτήσεις τη φωτογραφία.

Για να ανακτήσεις πολλές φωτογραφίες:

Πάτησε «Επιλογή».Πάτησε τις φωτογραφίες ή τα βίντεο > Ανάκτηση.Επιβεβαίωσε ότι θέλεις να ανακτήσεις τις φωτογραφίες ή τα βίντεο.

Τα περιεχόμενα του φακέλου «Πρόσφατες διαγραφές» παραμένουν σε αυτόν για 30 ημέρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, χάνονται για πάντα.

Βεβαιώσου ότι οι Φωτογραφίες iCloud είναι ενεργοποιημένες

Οι Φωτογραφίες iCloud αποθηκεύουν με ασφάλεια όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σου στο iCloud, ώστε να έχεις πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από όλες τις συσκευές σου. Αν τράβηξες μια φωτογραφία με το iPhone, αλλά δεν τη βλέπεις στις υπόλοιπες συσκευές σου, έλεγξε τις ρυθμίσεις σου.

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > [το όνομά σου] > iCloud.Πάτησε «Φωτογραφίες».Ενεργοποίησε την επιλογή «Φωτογραφίες iCloud».

Αφού ενεργοποιήσεις τις Φωτογραφίες iCloud, ίσως χρειαστεί να συνδεθείς σε δίκτυο Wi-Fi και να περιμένεις λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, δοκίμασε να βρεις τις φωτογραφίες σου ξανά.

Pexels/Porapak ApichodilokΣυνδέσου με το ίδιο Apple ID

Αν θέλεις να ενημερώνονται διαρκώς οι φωτογραφίες και τα βίντεό σου σε όλες τις συσκευές σου, βεβαιώσου ότι έχεις συνδεθεί στο iCloud με το ίδιο Apple ID σε όλες τις συσκευές.

Μπορείς να δεις ποιο Apple ID χρησιμοποιεί η συσκευή σου στις Ρυθμίσεις ή στις Προτιμήσεις συστήματος. Θα δεις το όνομα και τη διεύθυνση email σας. Η διεύθυνση email είναι το Apple ID σου.

Extra tip εάν εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες απ’ το iPhone σου

Εάν τα έκανες όλα αυτά, αλλά ακόμα δεν βλέπεις στο άλμπουμ του κινητού σου τις φωτογραφίες σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου έχει τελειώσει ο χώρος στο iCloud. Μόλις κάνεις update και αγοράσεις επιπλέον χώρο, αμέσως θα εμφανιστούν οι φωτογραφίες σου στη συσκευή σου!

Δες πώς θα λύσεις ένα ακόμα πρόβλημα στο iPhone:

Γιατί το iPhone δεν συνδέεται με το Bluetooth; | Πώς να το φτιάξεις

Photo: Pexels

Το άρθρο Εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες απ’ το κινητό σου; Δες τι να κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα