Έτσι θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου αναλλοίωτο αυτό το καλοκαίρι

14:37 9/8/2021 - Πηγή: iPop

Η βαφή των μαλλιών μας δυστυχώς δεν κρατάει για πολύ καιρό. Η ανανέωση της είναι απαραίτητη μετά από ένα χρονικό διάστημα, όταν το φυσικό μας χρώμα αρχίσει να βγαίνει ξανά στην επιφάνεια. Τα μαλλιά μας εκτίθενται καθημερινά σε έναν αριθμό παραγόντων που μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία εξασθένισης και αλλαγής χρώματος αλλά και την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο. Σήμερα, θα μάθεις ποιοι παράγοντες είναι υπεύθυνοι για το ξεθώριασμα της βαφής σου αλλά και πώς θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου περισσότερο.

Τα 5 αγαπημένα μου χτενίσματα

για τον καύσωνα

Πώς θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου περισσότερο

Το νερό

Το νερό είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών καθώς ανοίγει την επιδερμίδα της τρίχας, κάνοντας τα μόρια της βαφής πιο ευαίσθητα. Ωστόσο, δεν παίζει ρόλο μόνο η συχνότητα του πλυσίματος των μαλλιών, αλλά και η θερμοκρασία του νερού. Ταυτόχρονα, τα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται στο νερό της βρύσης, όπως ο χαλκός, μπορούν να προκαλέσουν εξασθένηση και αλλαγή του χρώματος, όπως και η έκθεση σε αλάτι ή χλώριο. Μια καλή λύση είναι να λούζεις τα μαλλιά σου όσο λιγότερο μπορείς, κατά προτίμηση τρεις φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, εχθρός της βαφής είναι το ζεστό νερό. Το λούσιμο ή το ξέβγαλμα με δροσερό νερό βοηθά στο να κλείσει η επιδερμίδα της τρίχας και να προστατευτεί η βαφή.

Η θερμότητα

Η ζέστη προκαλεί την διαστολή της τρίχας με αποτέλεσμα το χρώμα να αποδεσμεύεται από αυτήν. Το ζεστό νερό είναι όπως αναφέραμε ένας παράγοντας επιδείνωσης. Χειρότερη ζημιά στην βαφή κάνει όμως η θερμότητα από κάθε είδους εργαλείο. Τα πιστολάκια και οι ισιωτικές είναι κύρια πηγή βλάβης των μαλλιών. Όσο πιο ταλαιπωρημένα και εύθραυστα είναι τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να διατηρήσουν το χρώμα τους. Μια πολύ καλή λύση είναι να επενδύσεις σε προϊόντα θερμοπροστασίας που δημιουργούν ένα τοίχος προστασίας στην τρίχα. Επιπλέον, προσπάθησε να χρησιμοποιείς αυτά τα εργαλεία όσο λιγότερο μπορείς και όταν τα χρησιμοποιείς φρόντισε η θερμοκρασία τους να είναι χαμηλή.

Πώς να κάνεις μόνη σου και εύκολα τα πιο ωραία μαλλιά “παραλίας”

O ήλιος

Οι ακτίνες UVA και UVB του ήλιου διασπούν τους χημικούς δεσμούς στις βαφές μαλλιών, προκαλώντας εξασθένιση του χρώματος και ακόμη και λεύκανση των φυσικών τόνων των μαλλιών. Η λύση είναι για άλλη μια φορά η θερμοπροστασία. Ακριβώς όπως χρησιμοποιείς αντηλιακό για να προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο, πρέπει να προστατεύεις και τα μαλλιά σου. Στην αγορά μπορείς να βρεις πολλά αντηλιακά μαλλιών αλλά και conditioner που περιέχουν ενσωματωμένο προστατευτικό UV. Επιπλέον, τις ώρες που εκτίθεσαι στον ήλιο ένα καπέλο θα βοηθούσε πολύ στην προστασία του χρώματος των μαλλιών σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έτσι θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου αναλλοίωτο αυτό το καλοκαίρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα