Μετά τις διακοπές ξεκινάω να ψάχνω για δουλειά: Πώς μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου;

12:56 9/8/2021 - Πηγή: iPop

Αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στις διακοπές σου αλλά το μυαλό σου βρίσκεται πίσω, στη δουλειά σου, σε όλα αυτά που δεν αντέχεις άλλο στην καθημερινότητά σου και πιστέυεις πώς πια δεν πέρνει άλλη αναβολή και πώς πρέπει κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση ίσως το σημερινό άρθρο είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ψάχνω δουλειά, είμαι σε τέτοια διάθεση δηλαδή και ετοιμάζομαι για το επόμενο σχέδιό μου.

Ζω το τώρα αλλά κάνω brainstormingPexels

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πραγματικά ένα δώρο για τον άνθρωπο. Το γεγονός ότι ξεφεύγει λίγο από την καθημερινή του

ρουτίνα και κάνει πράγματα που δεν κάνει όλο το χρόνο, βλέπει νέες εικόνες και ζει για λίγο χωρίς πρόγραμμα είναι αυτό το αλατοπίπερο που περιμένουμε όλοι κάθε χρόνο.

Ζήσε το τώρα στις διακοπές σου αλλά μην ξεχάσεις ότι αν κάτι σήμερα θες να αλλάξεις στον εργασιακό τομέα σου, τώρα είναι η ώρα να σκεφτείς όλα τα πιθανά σενάρια, τώρα μπορείς να το πάρεις απόφαση και να πεις: «Ως εδώ, ψάχνω δουλειά»! Κάνε για λίγο κάθε μέρα μια μικρή έρευνα.

Ξεκίνα με τον οραματισμό. Ο οραματισμός είναι εξαιρετικό εργαλείο που σου επιτρέπει να σε δεις μέσα σε μελλοντικές εικόνες. Δεν είναι daydreaming δηλαδή ονειροπόληση, είναι ξεκάθαρο εργαλείο με συγκεκριμένα βήματα και διαφορετικές παραμέτρους του ταιριάζει σε όλους τους τύπους είτε αν είσαι περισσότερο οπτικός, είτε αν είσαι δημιουργικός.

Πάρε το χρόνο σου, όταν έχεις διάθεση, να σε δεις τον μελλοντικό σου εαυτό. Πώς είναι, τι φοράει, σε ποια δουλειά σηκώνεται για να πάει το πρωί. Πώς είναι η αίσθηση όταν βρίσκεται στο νέο εργασιακό περιβάλλον; Οραματίσου ενεργά όλες αυτές τις μελλοντικές εικόνες και πώς σε βλέπεις σε αυτές. Η αίσθηση που έχεις καθώς το βιώνεις πώς είναι σε σύγκριση με το τι βιώνεις τώρα στην δουλειά που είσαι σήμερα;

Βάσει των αποτελεσμάτων του οραματισμού σου κάνε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ώστε να δεις τι παίζει γενικά στο αντικείμενο που θα ήθελες να εργαστείς. Κάνοντας την έρευνά σου έχεις μια αρχική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, την προσφορά που υπάρχει και γενικά ανοίγονται μπροστά σου κάποιες επιλογές που ίσως να μην γνώριζες.Πάρτο απόφαση και μη φοβάσαι την αλλαγή

Κάποιοι υποστηρίζουν την άποψη ότι υπάρχει μια μερίδα άνθρωπων που περισσότερο από το θάνατο φοβούνται την αλλαγή. Δεν θέλει ο άνθρωπος εύκολα να φύγει από τη “βολή του” ακόμα και αν αυτή η βολή βλέπει ότι είναι μη λειτουργική, ότι αν άλλαζε κάτι σε αυτό θα βελτιωνόταν ξεκάθαρα η καθημερινότητά του. Βολευόμαστε λοιπόν σε μη λειτουργικές για εμάς καταστάσεις φοβούμενοι για το τι θα φέρει το αύριο. Και το αύριο που φοβόμαστε κάποτε έρχεται και είναι πιο λαμπρό και ελπιδοφόρο απ΄ότι μπορεί να είχαμε φανταστεί ποτέ.

Είναι απόλυτα κατανοητός αυτός ο φόβος, αλλά από την άλλη για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να φτάσεις σε αυτό που λέμε και μη παρέκει, στο φτάνει ως εδώ, αλλιώς δεν θα πάρεις απόφαση να περάσεις στο επόμενο level εύκολα. Αυτό που βιώνεις και δεν σου αρέσουν, ξυπνάς μια μέρα και λες φτάνει γιατί πια κατάλαβες την αξία σου και δεν επιτρέπεις να ζήσεις άλλη μέρα σε αυτό το περιβάλλον.

Μην αυτοπεριορίζεσαι

Μην μπαίνεις μέσα σε καλούπια του τύπου είμαι 40 και έχω σπουδές στα οικονομικά και προυπηρεσία σε αυτόν τον τομέα, αλλά αγαπώ πολύ το ράψιμο και στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι ενεργά με τη μόδα γιατί αυτό είναι το πάθος μου. Μήπως πρέπει να δεις όλες τις επιλογές σου; Μήπως το πάθος σου αν γινόταν δουλειά και έβγαζες χρήματα από αυτό άλλαζε σημαντικά τη ζωή σου;

-Ναι αλλά δεν έχω σπουδές, προϋπηρεσία, είμαι μεγάλη για νέα αρχή, εμένε θα πάρουν, θα βρουν κάποιον άλλο, είναι δύσκολο και να πάνε τόσα χρόνια χαμένα από την πορεία στα οικονομικά;

Αυτές είναι κάποιες εύλογες ερωτήσεις που μπορεί να σκέφτεσαι. Δεν σημαίνει όμως ότι χρειάζεται να σε αυτοπεριορίζεις. Θεωρώ ότι το πάθος είναι κινητήριος δύναμη. Οι σπουδές σίγουρα είναι σημαντικές αλλά δεν είναι το αποκλειστικό κλειδί που θα ανοίξει τις πόρτες. Αλλιώς τόσοι πτυχιούχοι θα είχαν σήμερα που μιλάμε εργασία. Όσο για τα διάφορα νούμερα, ηλικιά, κιλά κλπ ο τρόπος που έχω αποφασίσει είναι να τα βλέπω μόνο ως αριθμούς και να μην με καθορίζουν.

Αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας, αυτό βγάζουμε και προς τα έξω. Αν πιστεύεις ότι μπορείς, ότι σου αξίζει ότι θα τα καταφέρεις, πας με τον αέρα αυτού που το πιστεύει ότι το έχει και αυτός ο άνθρωπος είναι ακαταμάχητος.

Έχε πίστη

Να πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά και ότι σου αξίζουν τα καλύτερα και σε εσένα αλλά και σε όλους. Δεν έφτασες ως εδώ για να φτάσεις μόνο μέχρι εδώ. Πίστεψε σε εσένα, στις δυνατότητές σου και ότι μπορείς αρκεί να το θες.

Αυτή τη στιγμή που χαλαρώνεις κάτω από τη σκιά μιας ομπρέλας, ξεκίνα να ετοιμάζεις το σχέδιό σου και γυρνώντας στη βάση σου δώσε πνοή στο σχέδιο αυτό. Ψάχνω δουλειά ενεργά μόλις γυρίσω στη βάση μου και έχω την πίστη ότι τα καλύτερα θα έρθουν στο δρόμο μου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετά τις διακοπές ξεκινάω να ψάχνω για δουλειά: Πώς μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα