Δεκάδες νεκροί πελαργοί στην Αττική – Η ανάρτηση της ANIMA

17:46 8/8/2021 - Πηγή: iPop

Πολλά καταφύγια ζώων εκκενώθηκαν εγκαίρως και έτσι διασώθηκαν όλα τα φιλοξενούμενα ζώα, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα αδέσποτα ή την άγρια ζωή των δασών με αποτέλεσμα να εντοπίζονται δεκάδες νεκροί πελαργοί στην Αττική τις τελευταίες ώρες.

H καταστροφή που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι φωτιές που μαίνονται σε δεκάδες σημεία στην χώρα μας είναι ανείπωτη. Όχι μόνο αμέτρητες οικογένειες θρηνούν για τις περιουσίες και τα σπίτια τους, αλλά μιλάμε και για μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και δέντρων αλλά και τόσα

νεκρά ζωντανά πλάσματα, ζώα και πουλιά.

Πώς διασώζουμε και βοηθάμε ζωάκια απ’ τις πυρόπληκτες περιοχές

Όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή της η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν δεκάδες νεκροί πελαργοί στην Αττική, σε περιοχές των Βορείων Προαστείων. Τα περισσότερα σε Βριλήσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Χαλάνδρι.

Συνήθως δεν σταθμεύουν εκεί, πάνε κατ’ ευθείαν στην παράκτια ζώνη της Αττικής, από Λαύριο μέχρι και Βάρκιζα-Βουλιαγμένη. Αλλά το χάος με τη φωτιά, τους καπνούς, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αποπροσανατόλισε τα πουλιά και τους προκάλεσε πανικό.

Σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε τέλος πάντων;

Σύμφωνα με την ανάρτηση, τα πτηνά ζαλίζονται και αποπροσανατολίζονται από τους πυκνούς καπνούς και τα ελικόπτερα, με αποτέλεσμα να προσκρούουν σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ποια ήταν η εμπειρία μου από την πυρκαγιά: Οι αναμνήσεις μου 25 χρόνια μετά

“Παρακαλούμε αν εντοπίσετε νεκρό πελαργό στην Αττική ή οπουδήποτε στείλτε μας φωτογραφία και στίγμα, για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους πιο επικίνδυνους πυλώνες και να ζητήσουμε από τη ΔΕΔΔΗΕ να τους μονώσει. Αν εντοπίσετε ζωντανό πελαργό τραυματισμένο, καλέστε μας άμεσα στο 6972664675.”, αναφέρει η ΑΝΙΜΑ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεκάδες νεκροί πελαργοί στην Αττική – Η ανάρτηση της ANIMA εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα