Ετοιμάσου για εκδρομές κοντά στη Θεσσαλονίκη με φόντο φυσικά τοπία που θα σου μείνουν αξέχαστα!

20:41 15/10/2020 - Πηγή: iPop

Θεσσαλονίκη, αγαπημένη πόλη με πάρα πολλές ομορφιές και σημεία που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοανακαλύψεις. Κι ενώ λατρεύουμε να την επισκεπτόμαστε σε κάθε ευκαιρία, οι επιλογές για εκδρομές κοντά στη Θεσσαλονίκη είναι πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Η Βόρεια Ελλάδα κρύβει… θησαυρούς! Κι αν δεν τους έχεις ανακαλύψει, τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να το κάνεις και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο… κάνοντας εκδρομές

έχοντας ως αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Είτε ζεις στην συμπρωτεύουσα, είτε την αγαπάς και την επισκέπτεσαι συχνά, έχεις ομολογουμένως αρκετές επιλογές για αποδράσεις, ώστε να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερό σου χρόνο.

Όπου κι αν επιλέξεις να πας στη Βόρεια Ελλάδα, σίγουρα θα περάσεις υπέροχα, όμως εμείς θα σου προτείνουμε μερικούς προορισμούς για εκδρομές κοντά στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου το πού θα επιλέξεις να… αποδράσεις!

Λουτρά Πόζαρ

Βρίσκονται στο νομό Πέλλας, κοντά στο Καϊμακτσαλάν κι είναι ένα θαύμα της φύσης! Η περιοχή φημίζεται για τα εξαιρετικά λουτρά της κι όχι αδίκως, αφού τα ιαματικά θερμά νερά, που αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, έχουν ευεργετικές ιδιότητες, ενώ συγχρόνως δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο. Ωστόσο, μην μείνεις μόνο στους καταρράκτες και τα ιαματικά νερά, αφού η πόλη σου προσφέρει αρκετές επιλογές για διασκέδαση και εξερεύνηση.

View this post on Instagram

"Imagination is the reality of the dreamer." – Scott Ringenbach. #kings_greece #discovergreece #great_captures_greece #travel_greece #greecelover_gr #tv_greece #greecetravelgr1_ #exquisite_greece#travelworld_addiction #ig_athens #welovegreece #loves_greece_ #gorgeous_greece #mysteriousgreece #ig_greece #welovegreece_ #loves_greece #exquisite_greece #Greece_uncovered#colorsofgreece #topgreecephoto #loves_athens #urban_greece #igphotographia_greece #discover_greece_ #athensvoice#roundphot0#super_greece @transfer_visions, @travelworld_addiction, @discover_greece_, @kings_greece, @artistry_vision, @loves_athens, @loves_greece_, @igers_greece, @greecelover_gr, @princely_shotz, @igphotographia, @greece_countryside, @villagesworld, @eros_greece, @alluring_athens @athensvoice

A post shared by Manos Giakimis ® (@manos_gkm) on Oct 7, 2020 at 11:16pm PDT

Λίμνη Κερκίνη

Περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, η λίμνη Κερκίνη θα σε μαγέψει με την ομορφιά και την αρχοντιά της. Συγκαταλέγεται στους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας και έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Πέρα από μια βόλτα στη λίμνη, επισκέψου και το πιο κοντινό χωριό, τα Άνω Πορόια, δοκίμασε τοπικές γεύσεις και ανακάλυψε την γύρω περιοχή.

View this post on Instagram

The power of reflection ! Chasing flamingos passion#love#photography#greece_travel#greece#kerkinilake#lake#flamingos#reflection#landscape#scenery#beautiful#traveler#travelphotography#travelphotographer#followme#followers#greecestagram#greece_explorer#wildlife#canon#canon400mm#canonphotography#canonlens#canongear#canon5dmarkiv#beauty#amazing#telephoto Canon 5d mark iv Canon 400mm f4 do ii

A post shared by Frank Frangopoulos (@88frank) on Jul 9, 2020 at 11:43pm PDT

Νάουσα

Μια ιστορική πόλη στο νομό Ημαθίας σε περιμένει να την ανακαλύψεις. Είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας με τη φύση να ανθίζει, ιστορικά αξιοθέατα, παραδοσιακές γειτονιές, μεγάλη παράδοση στην οινοποιία και πολλά ακόμη που θα ανακαλύψεις από κοντά. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Δημοτικό Πάρκο με τις λίμνες και τις πάπιες, το Άλσος του Αγίου Νικολάου και το χιονοδρομικό κέντρο.

View this post on Instagram

A post shared by a rzakas afeirios (@varzakas_zafiris) on Oct 4, 2020 at 10:17am PDT

Καστοριά

Αρχοντική, επιβλητική, γοητευτική, η Καστοριά είναι ένας προορισμός που θα λατρέψεις. Βασικά δεν είναι απλά ένας προορισμός, είναι φυσικός παράδεισος. Με τη φημισμένη λίμνη της να κυριαρχεί, η Καστοριά θα σε εντυπωσιάσει με τα αρχοντικά της, τα αξιοθέατα που σου προσφέρει και τη φύση που μοιάζει να ‘ναι μοναδική εκεί. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στο Σπήλαιο του Δράκου και στη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, ενώ επιβάλλεται να κάνεις τον γύρο της λίμνης με τα πόδια.

View this post on Instagram

Καστοριά! @d_smixiotis #kastoria #greece

A post shared by Χωριό μου σε νοστάλγησα (@xorio_mou_se_nostalgisa) on Sep 24, 2020 at 9:11am PDT

Πού να πας το Φθινόπωρο ανάλογα με τα γούστα σου; Ιδέες για φθινοπωρινές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα!

Φλώρινα

Φλώρινα, μια πόλη αρχοντική, με γοητεία που σαν κι αυτή δεν έχεις ξαναδεί. Το φυσικό τοπίο είναι υπέροχη και οι έξι λίμνες που το διατρέχουν “κλέβουν” την παράσταση. Παραλίμνια χωριά, μνημεία από τα βάθη του χρόνου, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, το ηπειρωτικό και ιδιαίτερα δροσερό κλίμα, όλα θα σε κάνουν να μην θες να φύγεις από τη Φλώρινα. Πριν φύγεις, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα φημισμένα προϊόντα της περιοχής, όπως είναι οι πιπεριές Φλωρίνης. Μην ξεχάσουμε φυσικά να τονίσουμε πως η περιοχή των Πρεσπών έχει κηρυχθεί Εθνικός Δρυμός λόγω της σπανιότητας της πτητικής της πανίδας!

View this post on Instagram

Present Today's Artist is @ritsalit Congratulations Visit his/her gallery ________________________ Chosen by: @thomasgin79 Follow :@expression_greece Tag:#expression_greece Tag:#expression_greece_team_ritsalit __________________________ Our Friendly Hubs @great_street_photos @streets_and_transports @loves_greece_ @urban_greece @igphotographia_greece @loves_athens @great.captures.greece @greece_countryside __________________________ Hash Tags #streets_and_transports #alluring_greece #wu_greece #roundphot0 #loves_athens #urban_greece #igphotographia #loves_greece_ #vintage_wanders #great_captures_greece ##divine_villages #great_street_photos #houses_phototrip #greece_countryside #discover_greece #kings_villages #kings_greece #travelworld_addiction #hdr_addiction #tv_greece #greecelover_gr #the_daily_traveller #gf_greece

A post shared by Expression_Greece (@expression_greece) on Oct 4, 2019 at 9:34am PDT

Έδεσσα

Η πόλη των νερών που θα σε παρασύρει με την ομορφιά της απέχει μόλις 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος λόγος για να πας; Οι μοναδικοί καταρράκτες της που είναι και το νούμερο ένα αξιοθέατο. Πίσω από αυτούς βρίσκεται μια σπηλιά, την οποία θα δεις, ενώ θα δεις ακόμα πολυάριθμα κανάλια, που διασχίζουν την πόλη με τις μικρές γέφυρες επικοινωνίας, αλλά και μεγάλα πάρκα. Μπορείς, ακόμα, να κάνεις μια βόλτα με άλογα στην αρχαία πόλη και τους καταρράκτες, ενώ είναι must να διασχίσεις το γραφικό ιστορικό κέντρο, γνωστό και ως συνοικία Βαρόσι.

View this post on Instagram

The Edessa Waterfalls. . . . #mytravelsonfilm #pella #edessa #visitgreece #greececountryside #greece #waterfall #waterfalls #nature

A post shared by My Travels On Film (@mytravelsonfilm) on Jul 6, 2020 at 3:26am PDT

Χαλκιδική

Αν είσαι από τη Θεσσαλονίκη, τότε κι εσύ μάλλον θα λες “Σαν την Χαλκιδική δεν έχει” και πώς να σου πούμε όχι; Είναι ο πιο κοντινός προορισμός στη Θεσσαλονίκη για μια εκδρομή, από μονοήμερη έως πολυήμερη, ενώ η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Πέρα από την καλοπέραση, η Χαλκιδική διαθέτει και αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακά χωριά και θησαυρούς που μόνο αν πας εκεί θα τους ανακαλύψεις.

View this post on Instagram

A post shared by Gabriel Larion (@gabriellarion) on Oct 1, 2020 at 10:07am PDT

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ετοιμάσου για εκδρομές κοντά στη Θεσσαλονίκη με φόντο φυσικά τοπία που θα σου μείνουν αξέχαστα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα