5 διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις μετά τα 40

17:42 15/10/2020 - Πηγή: iPop

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 45-54 ετών είναι 2 φορές πιο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή συγκριτικά με τις γυναίκες, ενώ την ίδια στιγμή είναι τρεις φορές πιο πιθανό για τους άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών. Είναι επίσης γνωστό ότι οι άνδρες δεν φροντίζουν την υγεία και τη διατροφή τους όπως οι γυναίκες, γι’ αυτό συλλέξαμε τις 5 διατροφικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία σου.

5 διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις μετά τα 40

Διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς μεταξύ

άλλων μειώνουν τη χοληστερόλη, βοηθούν στη διατήρηση του βάρους, προσφέρουν ενέργεια και συμβάλλουν στη μείωση κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο. Ένας ενήλικας άνδρας χρειάζεται περίπου 30 γρ. φυτικής ίνας την ημέρα, ενώ τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι μεταξύ άλλων τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Μπορείς να βρεις 3,3 γρ. φυτικών ινών σε 100 γρ. μαγειρεμένου μπρόκολου, ενώ η ίδια ποσότητα σε καστανό ρύζι, σου δίνει 1,8 γρ. ινών.

Πρόσεξε τον προστάτη

Περίπου το ένα τρίτο των ανδρών αντιμετωπίζει προβλήματα προστάτη μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της υπερπλασίας του προστάτη, αλλά και στη μείωση αρκετών συμπτωμάτων που το προκαλούν. Τρία θρεπτικά συστατικά γι’ αυτό συμπεριλαμβάνουν τη βιταμίνη C, τη λουτεΐνη και το β-καροτένιο, συστατικά που είναι πλούσια σε τρόφιμα όπως καρότα, κεράσια, σπανάκι, πεπόνι, κρόκο αυγού και γλυκοπατάτα.

Υγιή οστά για μία υγιή ζωή

Η οστεοπόρωση είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις των οστών, με έναν στους πέντε άντρες άνω των 50 ετών να πάσχουν από αυτή.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις μετά τα 40 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις μετά τα 40,