Εσύ χρησιμοποιείς τη μαγειρική σόδα στο καθάρισμα; Αν όχι καλύτερα να ξεκινήσεις!

15:35 30/5/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να καθαρίσεις με μαγειρική σόδα; Αν όχι, πίστεψέ με η μαγειρική σόδα δεν είναι μόνο για το ψήσιμο κέικ! Ένα φτηνό κουτί μαγειρικής σόδας (ή όξινου ανθρακικού νατρίου) μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά ολόκληρο το σπίτι σου. Είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιος λειαντικός, καθαριστικός παράγοντας και αποσμητικό για τη διάλυση των λεκέδων, την αντιμετώπιση των οσμών και τη μείωση της βρωμιάς!

Όλα όσα μπορείς να καθαρίσεις με μαγειρική σόδαΑντικατάστησε το καθαριστικό σου με διττανθρακική σόδα

Χρησιμοποίησε ένα πασπαλισμένο σφουγγάρι με

διττανθρακική σόδα (ή μαγειρική σόδα) για να καθαρίσεις οποιαδήποτε επιφάνεια για την οποία θα χρησιμοποιούσες το καθαριστικό σου. Θα λειτουργήσει εξίσου καλά για την απομάκρυνση της βρωμιάς και των λεκέδων. Το καλύτερο ωστόσο είναι ότι δε θα σου αφήσει τη σκληρή χημική μυρωδιά των καθαριστικών. Αφού καθαρίσεις την επιφάνεια που θες, πέρασε με ένα πανί μικροϊνών για άψογο φινίρισμα.

Pexels Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις τις χτένες σου

Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για να φτιάξεις τα μαλλιά σου με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν να βρωμίζονται και μέχρι και σήμερα μπορεί να μην είχες βρει τρόπο να τα καθαρίσεις. Προκειμένου να βεβαιωθείς ότι θα διαρκέσουν όσο περισσότερο μπορούν και θα είναι καθαρά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα κάθε λίγους μήνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βυθίσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό για μια ώρα και στη συνέχεια να ξεπλύνεις και να στεγνώσεις αυτά που καθάρισες.

Οι οδοντόβουρτσες δεν καθαρίζονται μόνες τους!

Οι οδοντόβουρτσες συχνά είναι εκείνο που δεν καθαρίζεις και απλά το αντικαθιστάς κάθε τρίμηνο. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς την οδοντόβουρτσά σου καθαρή και χωρίς μικρόβια! Προκειμένου να μην μεταφέρεις κακά βακτήρια στο στόμα σου κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς μπορείς να την καθαρίσεις βυθίζοντας την κεφαλή της οδοντόβουρτσας σου σε ένα μείγμα από ¼ φλιτζανιού ανθρακικού άλατος σόδας και ¼ φλιτζανιού νερού. Άφησε την όλη τη νύχτα και ξέπλυνέ την το επόμενο πρωί.

PexelsΜε τη μαγειρική σόδα το μπάνιο σου θα λάμψει

Θες να κάνεις το μπάνιο σου να λάμψει; Ανακάτεψε ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό και πρόσθεσε λίγο ξύδι για να του δώσεις μια ωραία παχιά σύσταση. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι με ένα μεγάλο κουτάλι αυτού του σπιτικού καθαριστικού σε όλα τα εξαρτήματα του μπάνιου σου και δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγοράσεις ξανά καθαριστικά μπάνιου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εσύ χρησιμοποιείς τη μαγειρική σόδα στο καθάρισμα; Αν όχι καλύτερα να ξεκινήσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα